Sport
BNNVARA

'Ik wil de eerste Afrikaan worden met een medaille op de Winterspelen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik wil de eerste Afrikaan worden met een medaille op de Winterspelen'

Akwasi Frimpong werd op de vorige Olympische Winterspelen laatste op de Skeleton. Nu gaat hij samen met zijn nieuwe sponsor op jacht naar de eerste Afrikaanse medaille op de Winterspelen ooit. Bij BVSC vertelt hij uitgebreid over zijn zoektocht naar sponsoren en zijn Olympische droom.

{podcast audio="115198" caption="Uitzending van 11 september 2019" }

Na een proces van anderhalf jaar heb hij eindelijk een grote sponsor gevonden, vertelt Frimpong. "Na de Olympische Spelen van 2018 heb ik continu gesprekken gevoerd met diverse sponsoren. Ze zagen dat ik bezig was met mijn doelen en daarnaast ook vaak in het nieuws kwam."

"In de tijd dat ik even geen sponsoren had, moest ik zelf shirtjes verkopen en het geld binnenhalen. Dat was heel lastig en het bracht veel teleurstellingen met zich mee."

Frimpong gaat voor een medaille

Nu heeft Frimpong een nieuw sponsorcontract getekend. "Ik lig nu voor vier jaar vast bij een grote Ghanese sponsor. Als je zonder sponsors richting de Spelen gaat, kan je het wel vergeten. Ik ben daarom super blij met deze samenwerking." In Ghana is Skeleton logischerwijs nog geen grote sport, vertelt Frimpong. "Het is een kleine sport, maar ik geef wel clinics in dorpen. De Ghanezen leven ook altijd heel erg met mij mee."

Op de Olympische Spelen van 2022 in Beijing wil Frimpong gaan voor een medaille. "Het afgelopen jaar heb ik de top-60 op de wereldranglijst bereikt. Ik ben nu al een van de snelste starters van het veld en als ik de juiste middelen heb kan ik ver komen. Mijn doel is om in 2022 de eerste Afrikaan te zijn met een medaille op de Winterspelen."

Meer van B.V.S.C?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie