Sport
BNNVARA

'Mike Tyson onderschat voorbereiding'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Mike Tyson onderschat voorbereiding'

De 54-jarige Mike Tyson maakt op 28 november aanstaande zijn comeback in de bokswereld. Rondom het evenement is nogal wat commotie: is het wel veilig? En: waarom zou je na 15 jaar weer de bokshandschoenen aantrekken? Dat vertelt vechtsportcommentator Sander Schrik in B.V.S.C.

Video niet beschikbaar

Dit weekend zou het gevecht tussen Iron Mike en Roy Jones Junior plaatsvinden, maar door diverse redenen is het uitgesteld. Voor Tyson is het misschien maar goed ook. In de podcast van Joe Rogan liet hij afgelopen week weten dat hij nog niet helemaal in vorm is. En zo gek is dat misschien niet, als je na 15 jaar geen topsport de draad weer op wil pakken.

In het begin van de podcast wordt een trainingsfilmpje aangehaald, waarin Tyson tegen 'pads' aanslaat. "That was 30 seconds and I was in bed for a week. It's not funny, because it made me realize: it's big boy shit!", aldus the baddest guy on the planet. Oftewel: 30 seconden trainen en gelijk een week in bed, dat is niet niks!

‘Geen gevecht maar met Tyson weet je het nooit’

Volgens Schrik gaat het geen echte bokswedstrijd worden. Er zijn duidelijke afspraken gemaakt waaraan beide bokslegendes zich moeten houden. Geen knock-outs bijvoorbeeld, bij bloedingen of verwondingen wordt de partij direct gestopt en het wordt gebracht als een demonstratiepartij.

Toch dragen beide voormalige kampioenen geen hoofdbescherming. "Tyson met headgear? Dat kan ik mij totaal niet voorstellen en dat gaat ook echt niet gebeuren. Ondenkbaar!", zegt Schrik. Fans hopen op een spektakel en Tyson gaf al eerder aan dat als de kans zich voordoet, hij opzoek gaat naar de knock-out.

Vechten voor het goede doel

Wat de gedachte achter Tysons comeback is, is vooralsnog niet duidelijk. Is het bewijsdrang? Wil hij weer genieten van de spotlights? Tyson hoopt in ieder geval met deze demonstratiewedstrijd zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Dat inzamelen zal vast snel gaan: het gevecht is namelijk alleen te zien tegen betaling.

Wat zal de vechtsporter doen met het opgehaalde geld? "Het geld is bedoeld om daklozen en drugsverslaafde zoals ik te helpen", aldus de voormalig zwaargewichtkampioen. Aan welk goede doel hij de opbrengsten gaat schenken is nog onbekend.

Mike Tyson heeft het zwaar met zijn voorbereidingen

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie