Sport

Max Verstappen weet wat hem te doen staat in Monaco: pole position pakken

foto: ANP FOTOfoto: ANP FOTO
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen weet wat hem te doen staat in Monaco: pole position pakken

[NOS] Max Verstappen gaf de muren van het stratencircuit in Monte-Carlo al een paar keer een dikke kus en z'n beste resultaat is ook niet om naar huis te schrijven: vijfde. Drie keer deed hij mee aan de Grand Prix van Monaco en twee keer eindigde zijn race met een crash. Toch is hij dit weekend favoriet.

Grip is belangrijk in Monaco

De coureur van Red Bull Racing moet in Monaco profiteren van de uitmuntende wegligging van z'n auto. De RB14 komt nog steeds tekort op de rechte stukken. Met de Renault-krachtbron kan Verstappen op topsnelheid nog niet opboksen tegen het geweld van Mercedes en Ferrari. Maar in de krappe straten van Monte-Carlo draait het niet om vermogen. Grip is veel belangrijker. En vertrouwen. Een coureur die vertrouwen heeft in zichzelf en in z'n auto kan hier de race winnen.

Basis voor zege is pole position

Max Verstappen moet vandaag (zaterdag red.) de basis voor een zege leggen. Hij weet wat hem te doen staat: pole position pakken. Dat is hem in z'n Formule 1-carriere nog nooit gelukt, maar in Monaco moet het gebeuren. Voor het eerst is z'n RB14 er snel genoeg voor. De 20-jarige Nederlander heeft het ook nodig. Zijn seizoensstart was teleurstellend, hoewel z'n eerste podiumfinish in Spanje eerder deze maand hoop geeft.

Ricciardo aast op revanche

De grootste concurrent in Monaco is waarschijnlijk Verstappens team- en appartementencomplex-genoot Daniel Ricciardo. De Australiƫr startte in 2016 al eens vanaf de eerste plek in Monaco en was op zegekoers tot z'n team een pitstop verprutste. Ricciardo aast op revanche. De teamgenoten willen allebei hun 'thuisrace' winnen. Dat kan nog een spannend scenario opleveren. Agressief racende teamgenoten die samen op de eerste bocht af denderen... dat hebben we in de Formule 1 wel 'ns eerder meegemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie