Sport

Boogerd: 'Kon aan Roglič zien dat hij het zwaar had'

foto: De Kopgroepfoto: De Kopgroep
  1. Nieuwschevron right
  2. Boogerd: 'Kon aan Roglič zien dat hij het zwaar had'

[NOS - AVROTROS] Terwijl in Den Haag de koning het parlement op audiëntie heeft, ontvangen de mannen van De Kopgroep de bekendste Hagenaar: Michael Boogerd. Vooruitkijkend op de laatste week van de Tour, gaat het natuurlijk allemaal om de tweestrijd tussen de twee Slovenen. En Michael is er nog niet helemaal over uit: "Je kon zondag aan Roglič zijn gezicht zien dat hij het lastig had."

#19 - Scheelzicht (met Michael Boogerd) (S04) - De Kopgroep wielerpodcast

"Dat is het mooie van zo'n extreem zware sport als wielrennen", legt Boogerd uit, "je kunt veel aan gezichtsuitdrukkingen aflezen". Dat leverde je veel informatie op, herinnert hij zich. "Doordat je al een aantal jaar met die jongens in een peloton rijdt, weet je een beetje hoe ze er uit zien. En kun je ook lezen wanneer ze het zwaar hebben"6

Secondes sprokkelen

Boogerd verwacht dat Jumbo-Visma de lijnen iets meer gaat laten vieren en kopgroepen iets meer de ruimte geeft in de laatste week. Zo worden de bonificatiesecondes door de vluchters weggepakt en kan Pogačar geen secondes sprokkelen bij de finish. Bovendien, weet Boogerd, in de laatste week wordt er defensiever gereden. De ploegen gaan de derde of vierde plek van hun kopman verdedigen. Boogerd: "Dat gaat Roglič zeker helpen".

Kritiek

In de Belgische krant Het Nieuwsblad klonk Alejandro Valverde vandaag kritisch over het koersverloop: "Ach, doe mij maar het wielrennen van vier à vijf jaar geleden. Toen kon je in deze koers nog aanvallen, tactisch spelen. En de toeschouwer had er ook nog wat aan." De mannen van De Kopgroep hebben eigenlijk allemaal begrip voor die mening.

Michael Boogerd herinnert zich deze stijl van koersen ook al uit zijn tijd, toen Armstrong en zijn ploeg nog de dienst uitmaakten. "Zij gaven wel meer de ruimte aan grote groepen. Ook dat is nu minder. Maar ik begrijp Jumbo-Visma wel. Als je zo kan winnen, dan moet je het doen."

De Natte Vinger

De Kopgroep rekent erop dat de klassementsrenners vandaag hun benen sparen voor de bergritten die de komende dagen volgen. Desalniettemin eindigt de etappe met een slotklimmetje waar steile stroken tussen zitten. De verwachting is dat een kopgroep weg zal blijven, maar wie er met de zege vandoor gaat blijft de vraag.

Mart zet in op Mikel Nieve, Joost gokt op een vrijbrief voor Castroviejo, Martijn denkt aan een revanche van Quintana en Michael heeft zijn zoon laten kiezen voor Alaphilippe.

Ook meedoen met de Natte Vinger? Stuur je voorspelling in en maak kans op een exclusief De Kopgroep-mondkapje.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie