Sport
NOS

Ajax en Feyenoord bereiden zich voor op de Klassieker

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ajax en Feyenoord bereiden zich voor op de Klassieker

Zonder twijfel is dit de mooiste Eredivisiewedstrijd van het jaar: de Klassieker. Ajax tegen Feyenoord. Amsterdam tegen Rotterdam. 020 tegen 010, ga zo maar door. Sluiten de Ajacieden een goede week af met een zege op de aartsrivaal? In de Johan Cruijff Arena wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Het is een drukke week geweest voor Ajax. Binnen acht dagen moesten drie wedstrijden worden afgewerkt. Heerenveen en Benfica waren de eerste twee tegenstanders. Beide clubs werden verslagen, Heerenveen met 4-0 en Benfica in de allerlaatste minuut met 1-0.

Feyenoord heeft meer tijd gekregen om voor te bereiden. De Rotterdammers spelen geen Europees voetbal en dus ook geen doordeweekse wedstrijden. Feyenoord won vorige week overtuigend met 3-0 van PEC Zwolle. De 1-0 werd gescoord door Jordy Clasie. Uit een weggekopte corner scoorde hij van grote afstand met een volley.

David Neres

Op de persconferentie is Ajax-trainer Erik ten Hag ingegaan op de situatie rondom David Neres. De Braziliaan begon dit seizoen in de basis, maar zit de laatste drie wedstrijden op de bank. Donny van de Beek speelt nu op zijn plek. "Neres is buitengewoon goed, maar zo hebben wij wel meer spelers. Ik vind dat hij meer rendement moet hebben, meer goals en meer assists."

Toch is de opstelling van Ajax nog niet zeker. Op de spitspositie is het nog maar de vraag wie speelt, Kasper Dolberg of Dusan Tadic. Ten Hag: "Tadic kan ook in de spits, dan is er een extra plek. Tegen bepaalde tegenstanders kunnen Van de Beek en Neres ook zeker samen spelen. Ook tegen Feyenoord ja."

Van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst voelt dat de topwedstrijd leeft, zo vertelt hij tegen Feyenoord TV. "Vooral in de media merk je dat de aanloop van deze wedstrijd anders is dan normaal en dat het een belangrijke wedstrijd is voor beide teams", zegt Van Bronckhorst.

Ondanks de 'schamele' twee puntjes voorsprong van Ajax op Feyenoord lijkt Ajax de gedoodverfde favoriet. Daar gaat de hoofdtrainer niet in mee. "Dat is vaker zo geweest, we zullen top moeten zijn om een goed resultaat te halen en daar steken we ook alle energie in."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie