Sport
EONOS

Einde Valverde? Generatiegenoot Ten Dam denkt van niet: 'Nooit een groter talent gezien'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Einde Valverde? Generatiegenoot Ten Dam denkt van niet: 'Nooit een groter talent gezien'

Het was even schrikken in de zevende etappe van de Vuelta. Alejandro Valverde, de levende wielerlegende van 41 jaar, raakte in de afdaling de controle over zijn fiets kwijt, kwam hard ten val en moest opgeven. Er wordt gespeculeerd over het einde van zijn carrière.

De laatste keer dat hij moest opgeven in de Ronde van Spanje was tijdens zijn eerste, in 2002. Om even aan te geven hoe lang dat geleden is: dat was het jaar waarin Feyenoord de UEFA Cup won.

Toen koerste generatiegenoot Laurens ten Dam nog bij de amateurs van Rabobank. Ten Dam denkt dat de Spaanse sluwe vos ondanks zijn zware val, waarbij hij geen botbreuken opliep, gewoon nog even doorgaat.

Video niet beschikbaar

"Hij is natuurlijk wel ouder en bij mij begon op het eind te spelen dat ik de gevaren steeds meer inzag. Maar deze man wil en kan niets anders dan fietsen, dus ik zie hem nog wel terugkomen."

Tijdens een trainingskamp in 2010 leerde Ten Dam Valverde beter kennen. "Het was echt zo'n plezier om met hem te trainen. Een groter talent heb ik nooit gezien."

Ster advertentie
Ster advertentie