Sport
EONOS

ISR: turncoach Louter schuldig aan ongewenst gedrag, maar geen straf

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. ISR: turncoach Louter schuldig aan ongewenst gedrag, maar geen straf

Volgens het Instituut Sportrechtspraak is turncoach Frank Louter schuldig aan ongewenst gedrag, maar is een straf niet nodig.

Het Instituut Sportrechtspraak (ISR) heeft turntrainer Frank Louter schuldig bevonden aan ongewenst gedrag, maar legt hem hiervoor geen straf op. Negen turnsters waren naar de tuchtcommissie gestapt met klachten over het gedrag van de coach in de turnzaal tot 2012.

Tegen Louter was een voorwaardelijke schorsing van 24 maanden geëist, met een proeftijd van twee jaar.

Het ISR oordeelt dat Louter schuldig is aan "ongewenst verbaal, non-verbaal of fysiek gedrag dat als doel heeft de waardigheid van een persoon aan te tasten". De turnsters beschuldigden hem ook van onder meer het bewust negeren van blessures, slaan en spugen. Hiervoor is volgens het ISR onvoldoende bewijs of de beschuldigingen zijn niet concreet genoeg.

Verslaggever Edwin Cornelissen Suzanne vertelt over de uitspraak. En Suzanne Harmes, één van de oud-turnsters die Louter hiervan beschuldigde, reageert hierop:

Harmes zegt dat ze al langer geeft vertrouwen meer heeft in het ISR. Ook steekt het haar dat Louter zegt dat de beschuldigingen komen van turnsters die gefrustreerd zijn over hun carrière.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie