Hockeysters grijpen elfde EK-goud

2. Hockeysters grijpen elfde EK-goud

De Nederlandse hockeysters zijn voor de derde keer op rij en de elfde keer in totaal Europees kampioen geworden. De ploeg van bondscoach Alyson Annan rekende in Amstelveen in de finale met 2-0 af met tweevoudig kampioen Duitsland.

Al na twintig seconden was Frédérique Matla dicht bij de 1-0, maar Julia Sonntag redde knap. Aan het einde van het eerste kwart was het opnieuw bijna raak. Matla vond bij een strafcorner Sonntag op haar weg en ook de rebound van Eva de Goede werd door de Duitse keepster gekeerd.

Vroeg in het tweede kwart werd het toch 1-0 (zie video onder). Aangever Marloes Keetels scoorde uit een fraaie strafcornervariant. Duitsland werd daarna sterker, kreeg vier keer een strafcorner, maar de 1-1 bleef uit.

Het spel van Oranje werd er na de rust niet beter op. Duitsland zette Nederland onder druk en was via Lisa Altenburg dicht bij de 1-1. In het vierde kwart lieten de Duitsers drie strafcorners onbenut. Josine Koning, die de tweede helft de doelvrouw was, werd onder vuur genomen en kwam goed was. Matla schoof vlak voor tijd fraai de 2-0 binnen. Het was haar achtste doelpunt van het toernooi.

De mannen werden gisteren ook Europees kampioen.