Sport
BNNVARA

Ook Erben Wennemars heeft een donkere kant

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Ook Erben Wennemars heeft een donkere kant

Het is volgens Roelof van de redactie het bizarste sportnieuwtje van het afgelopen weekend: Romano Fernati is door zijn team ontslagen nadat hij in de rem van zijn concurrent kneep. Tijdens een motorrace, op volle snelheid. Kortom, levensgevaarlijk. Nu vraagt Roelof zich af, heeft Erben wel eens wat naars uitgehaald op de schaatsbaan?

Video niet beschikbaar

Op volle snelheid raceten de motorrijders naast elkaar toen Romano Fernati in de rem van zijn concurrent kneep. Fernati is twee wedstrijden geschorst maar Erben vertelt dat dat niet het enige is. Normaal remt een coureur in een bocht met 11 bar, "dat wordt allemaal gemeten", legt Erben uit. "Fernati trok nu zo hard aan de rem, dat was met 19 bar. Om te vergelijken: dat is net zo erg als bij het schaatsen midden in de bocht in één keer een blok beton op het ijs neer te zetten."

Op de vraag of Erben wel eens iets gemeens heeft gedaan, moet hij even nadenken. Is er 'het donkere randje van Erben Wennemars?', vraagt Roelof zich af. En ja, na een tijdje ijsberen komt Erben erop. En wat het was? Dat vertelt hij in het filmpje hierboven! Een tipje van de sluier: ook onze Erben heeft een donkere kant.

Elke maandag tussen 13.30 en 14.00 uur is Erben Wennemars te gast in De Nieuws BV. Luister hieronder het hele item van vandaag terug!

Sportweekend met Erben Wennemars

Ster advertentie
Ster advertentie