Sport

Kanovaarster Wegman: 'Had op rustdag hartkloppingen van de spanning'

NOS
foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Kanovaarster Wegman: 'Had op rustdag hartkloppingen van de spanning'

"Ik ben achteraf wel tevreden", zegt kanovaarster Martina Wegman over haar zevende plek in de finale van de K1 slalom op de Olympische Spelen. Vanuit het olympisch dorp blikt ze in RadiOlympia terug op haar debuut op de Spelen.

Wegman denkt dat er meer in had gezeten in de finale, maar heeft tijdens haar race geen moment gedacht aan een medaille. "Ik had gehoopt dat ik er in kon geloven, maar dat miste. Ik had niet echt de focus in de finale. Het is er niet uitgekomen."

Hartkloppingen

Kanovaren is een spectaculaire sport en Wegman heeft 's werelds wildste rivieren bedwongen. Toch was ze erg zenuwachtig voor de eindstrijd. "Op zich was ik voor de wedstrijden niet heel nerveus, vooral niet voor de kwalificaties. Maar we hadden één rustdag en toen kreeg ik soms hartkloppingen van de zenuwen."

De 32-jarige Wegman woont al jaren in Nieuw-Zeeland, maar kwam dus uit voor de Nederlandse equipe. Toch kreeg ze ook vanuit de andere kant van de wereld veel steunbetuigingen. "Leuk dat ik ook veel support krijg vanuit Nieuw-Zeeland."

Coronazorgen

Meerdere leden van TeamNL zijn in Tokio positief getest op het coronavirus en Wegman vertelt dat ze in onzekerheid leefde. Ze hoopte dat ze buitenschot zou blijven en bleef uiteindelijk gevrijwaard.

Wegman weet nog niet of ze doorgaat tot de Spelen van Parijs in 2024. "Er is wel veel om over na te denken. Hoe ik dat wil doen en hoe dat er dan uit gaat zien."

Ze twijfelt over haar leeftijd. "Ik ben 32. Ik ben niet de jongste. Ik ben laat met mijn sport begonnen. Ik heb nog niet mijn top behaald en daar streef ik toch naar. Maar aan de andere kant staat de rest van mijn leven wel stil."

Ze vervolgt: "Ik heb de motivatie om het wel te doen, maar het is een keuze waar ik even voor moet gaan zitten. Ik moet overwegen of het het waard is voor me, of niet."

Kanovaarster Wegman: 'Had op rustdag hartkloppingen van de spanning'

Ster advertentie
Ster advertentie