Sport
NOS

AZ terug bij af: rode kaarten kosten wederom punten

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. AZ terug bij af: rode kaarten kosten wederom punten

Net als in de eerste wedstrijden van het seizoen verspeelden de Alkmaarders in de tweede helft een voorsprong, nadat minimaal een van de spelers rood kreeg - in dit geval zelfs twee. Tegenstander FC Groningen won in Alkmaar met 1-2.

Zo kwam de eerste competitienederlaag van het seizoen voor AZ tot stand; de ploeg die voor het eerst onder leiding stond van Pascal Jansen, na het ontslag op staande voet van Arne Slot zaterdag. AZ kwam wel op voorsprong. Teun Koopmeiners kopte bij de tweede paal raak. Dat kwam enigszins onverwacht, aangezien Groningen in het eerste kwartier vooral de bal had. AZ bleef verdedigend op de been voor rust.

Rood

Na rust werd dit een ander verhaal, zonder middenvelder Midtsjø. Hij was veel te laat bij de bal, raakte invaller Remco Balk hard en ontving daarvoor een tweede gele kaart. Groningen, dat eerder al aardig partij bood, kreeg daarna kans op kans. Eerst raakten Balk en Patrick Joosten de lat. Ahmed El Messaoudi was wel trefzeker. Hij verlengde een voorzet met het hoofd (1-1) en schoot vanaf randje zestien leep achter Marco Bizot (1-2).

Het duel eindigde met 9 tegen 10 spelers. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf Martins Indi een tweede gele kaart. Ook een invaller van Groningen moest de wedstrijd voortijdig beëindigen. Mo El Hankouri ontving een directe rode kaart.

Stelling van Borst

De stelling van Langs de Lijn-presentator Hugo Borst luidt deze zondag: Arne Slot op staande voet ontslaan was onverstandig van AZ. Het antwoord staat op het scorebord, aldus commentator Chris Wobben. Bent u het daarmee eens of juist oneens? Stuur het in naar de NPO Radio 1-app.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie