Sport
KRO-NCRV

Voorzitter KNVB mist solidariteit bij Eredivisie-clubs

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Voorzitter KNVB mist solidariteit bij Eredivisie-clubs

De voetbalwereld is er een die miljoenen mensen ieder weekend geboeid houdt, maar het is ook een wereld met minder mooie kanten. KNVB-voorzitter Just Spee mist solidariteit bij Eredivisie-clubs. "Mensen kiezen te vaak voor zichzelf," zegt hij in Spraakmakers.

Video niet beschikbaar

In de voetbalwereld zouden mensen wat vaker voor het grote geheel moeten kiezen, vindt Spee. Nu zijn ze bezig de eigen club maximaal naar voren te brengen. "Soms moet je nadenken over hoe je het gezamenlijk aan kan pakken. Dan kan het beter worden."

Kritiek Toon Gerbrands

Spee reageert daarmee ook op de kritiek van PSV-directeur Toon Gerbrands, die de KNVB gebrek aan leiding verwijt in tijden van corona. "Ik ken Toon al heel lang. Het is een fantastische man, maar hij weet wel wanneer hij een toon moet zetten."

De KNVB organiseert en neemt niet de beslissingen over bijvoorbeeld herverdeling van geld uit Europees voetbal – dat is aan het samenwerkingsverband van de clubs, Eredivisie CV. "Zijn kritiek is dat we visie moeten tonen. Maar het is aan de Eredivisie- en Eerste Divisie-clubs zelf."

"Steek de hand in eigen boezem", zegt Spee. "Zeg niet de KNVB moet het doen, maar wij kunnen dit doen. Clubs kunnen samen tot een beslissing nemen."

Just Spee, voorzitter van de KNVB over de Eredivisie

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie