Oranje komt net tekort tegen Frankrijk in Nations League

2. Oranje komt net tekort tegen Frankrijk in Nations League

[NOS] Het Nederlands elftal is de Nations League begonnen met een nederlaag bij Frankrijk. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman boog in het Stade de France, waar het een jaar geleden in de WK-kwalificatie met 4-0 overlopen werd, met een nipte 2-1.

Frankrijk begon zijn eerste thuisduel als wereldkampioen met vrijwel dezelfde elf als in de WK-finale tegen Kroatië. Alleen doelman Alphonse Aréola verving de geblesseerde Hugo Lloris. Bij Oranje stond Frenkie de Jong, die donderdag tegen Peru zijn interlanddebuut maakte, voor het eerst in de basis.

In de eerste drie minuten waren Kylian Mbappé en Quincy Promes dicht bij een treffer, waarna het éénrichtingsverkeer werd. Frankrijk speelde in een hoog tempo, zette Oranje onder druk en kwam na een kwartier op 1-0. Blaise Matuidi bediende Mbappé na een slechte terugkopbal van Promes.

Oranje kwam voor rust nog goed weg bij kansen voor Mbappé en Lucas Hernández en kreeg zelf alleen via Georginio Wijnaldum een goede mogelijkheid. De Nederlandse middenvelder van Liverpool nam de dieptepass echter niet goed genoeg aan.

Oranje ten aanval

In de tweede helft nam Frankrijk gas terug en Nederland groeide langzaam maar zeker in de wedstrijd. Wijnaldum schoot nog voorlangs, maar kort daarna liep Ryan Babel de bal wel binnen na een lage voorzet van Kenny Tete.

Oranje rook bloed, trok ten aanval en al snel was Memphis Depay met een harde knal dicht bij de 1-2. Frankrijk liet zich echter niet van de wijs brengen, vocht terug en kwam via een knappe volley van Olivier Giroud toch weer op voorsprong.

Oranje zocht daarna nog wel naar de 2-2, maar vond die niet. Benjamin Pavard ontsnapte tien minuten voor tijd nog aan een rode kaart, toen hij zonder bal in de buurt Babel op de achilleshiel trapte. De verdediger kreeg van de Spaanse arbiter slechts geel.