Sport

Nationals voor het eerst in clubhistorie beste honkbalploeg van de VS
NOS

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Nationals voor het eerst in clubhistorie beste honkbalploeg van de VS

Washington Nationals heeft de eerste MLB-titel in zijn veertienjarige bestaan binnen. De Nationals veroverden de Amerikaanse honkbaltitel door het zevende en beslissende World Series-duel met Houston Astros met 6-2 te winnen.

De Astros leken in Houston op weg naar de overwinning, toen de ploeg van de dominant spelende pitcher Zack Greinke een 2-0 voorsprong nam in de zevende inning. Uiteindelijk moesten de Texaanse fans echter in stilte toekijken hoe de spelers van de Nationals een feestje bouwden op hun veld.

Anthony Rendon gaf het startsein voor de Nationals' wederopstanding in de zevende inning. Twee innings en vijf punten later trok closer Daniel Hudson de zege definitief over de streep. De laatste keer dat een ploeg uit Washington zich Amerika's beste konden noemen was 95 jaar geleden. Destijds versloegen de Washington Senators de New York Giants in zeven wedstrijden.

"De crux in deze serie is dat alle wedstrijden uit zijn gewonnen, dus thuisvoordeel was er niet", zegt Mart Smeets in het NOS Radio 1 Journaal. "Dat is nog nooit voorgekomen. Dus ze hebben eindelijk weer eens iets om bij te schrijven in het recordboek." Washington Nationals bestaat sinds 2005, toen Montreal Expos naar de Amerikaanse hoofdstad verhuisde en zijn naam veranderde.

Washington Nationals krijgt de trofee overhandigd:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie