Sport

De Tour: 'Renners als doorgekookte aardappelen'

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. De Tour: 'Renners als doorgekookte aardappelen'

De renners stappen na de eerste rustdag van deze Tour weer op en ook De Kopgroep is weer achter de microfoon gekropen. Samen met Michael Boogerd, die herinneringen ophaalt aan zijn eigen Tourdeelnames.

#10 - Tour: Pluvius (S07)

Joost typeert de renners als 'te doorgekookte aardappelen die elk moment uit elkaar kunnen vallen tot een hoopje puree'. Michael herkent het gevoel. "Zeker als je niet zo heel lekker in vorm bent, dan is iedere dag een lijdensweg. Ik voel echt mee met de renners. Door het weer en door het tempo dat ontwikkeld wordt. Twee zware bergritten in super slecht weer... De rustdag kwam denk ik voor veel renners als een Godsgeschenk."

Joost vraagt zich af of de ploegen zich misschien moed inspreken, tegen beter weten in. Michael: "Ik denk zeker dat dat zo is. Het doet me denken aan de Tour van 1999 waar ik aan meedeed. Toen zei ik iedere keer weer tegen journalisten: 'misschien dat er morgen een kans voor me is.' Maar eigenlijk wist ik toen zelf ook al dat dat niet ging gebeuren."

Martijn heeft slecht nieuws voor de renners die vandaag in koers zijn, want hoewel zijn weerapps eerst nog een zonnetje vertoonden, zijn er nu wolkjes met regendruppels op het scherm verschenen. "Regenjasjes niet te diep wegstoppen dus," is dan ook zijn advies.

De Natte Vinger wordt weer in de lucht gestoken en de uitslag voor de etappe van vandaag wordt voorspeld. Michael heeft vertrouwen in de herboren Mark Cavendish. "Die heeft zo z'n best gedaan zondag om op tijd binnen te komen. Die gaat op jacht naar het record van Merckx. Mart gaat voor Sonny Colbrelli de sprinter die zondag nog derde werd in de zware bergetappe. Martijn kiest 'bokser' Nacer Bouhanni en Joost gaat voor Jasper Philipsen. Weet jij het beter? Doe dan jouw voorspelling op het Instagram-account van De Kopgroep en win een fietsbel!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie