Sport
NOS

Sainz wint op Silverstone voor de eerste keer, Verstappen zevende

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Sainz wint op Silverstone voor de eerste keer, Verstappen zevende

Carlos Sainz heeft voor de eerste keer in zijn loopbaan een grand prix in de Formule 1 gewonnen. De Spanjaard van Ferrari hield Sergio Perez achter zich. Max Verstappen had te maken met technische problemen waardoor hij het moest doen met de zevende plaats.

Het was een grote chaos bij de start. Terwijl Verstappen een goed begin had en de van pole vertrokken Sainz passeerde, ging het daarachter helemaal mis. De Chinees Zhou Guanyu belandde ondersteboven in de hekken. Met een rode vlag werd de wedstrijd direct stilgelegd. Het duurde lang voor er een update kwam over Zhou, maar zijn ploeg Alfa Romeo meldde uiteindelijk dat hij OK was.

foto: Reuters

De crash van Zhou

Ook veel andere coureurs waren betrokken bij het ongeluk. Alexander Albon werd naar het ziekenhuis gebracht. George Russell moest de race staken omdat zijn bolide in de kreukels lag. Zijn botsing met Yuki Tsunoda was de aanleiding van het ongeval.

Materiaalpech Verstappen

Verstappen moest bij de herstart opnieuw aantreden vanaf de tweede startpositie. Iedereen startte namelijk op dezelfde plek als een uur eerder. Er werd flink geknokt tussen de Ferrari's en Red Bulls. Ze reden zelfs even met vier auto's naast elkaar door de bocht. Sainz gaf de koppositie even aan de Nederlander, nadat hij zich verslikte in een bocht.

Lang duurde het niet dat Verstappen vooraan reed. De regerend kampioen verloor snelheid door een lekke band. Ook na de pitstop ging het niet beter met Verstappen. Hij reed in een auto die nauwelijks te besturen was en probeerde er het beste van te maken. Dat bleek een zevende plaats te zijn.

Sainz knokt zich naar P2

Publiekslieveling Hamilton deed sinds lange tijd weer mee voor een overwinning. Hij reed even op kop toen de Ferrari's in de pitstraat stopten. Vooral achter Sainz brak nog een gevecht uit. Pérez kwam opstomen en zette Hamilton na een zinderend gevecht aan de kant. Charles Leclerc finishte als vierde.

Radio Tour de France (NOS)

Radio Tour de France (NOS) hoor je vanaf 1 juli tot en met 24 juli op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie