Sport
EONOS

Steijn weg bij Ajax: 'Kroniek van een aangekondigd ontslag'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Steijn weg bij Ajax: 'Kroniek van een aangekondigd ontslag'

Maurice Steijn is niet langer de coach van Ajax. De Amsterdamse club meldt dat de leiding en Steijn 'samen hebben besloten dat de trainer zijn taken neerlegt'.

In het Sportforum wordt de breuk tussen Steijn en Ajax natuurlijk besproken. Te gast zijn voetbalverslaggever Jeroen Stekelenburg, Rypke Bakker van NU.nl en Spartaan Bart Vriends, die vorig seizoen nog onder Steijn voetbalde in Rotterdam.

"Het was onvermijdelijk. Steijn is 114 dagen trainer geweest van Ajax. In zeven eredivisie duels heeft hij er één gewonnen en in het spel zat geen enkele stijgende lijn. Er zijn trainers in Amsterdam voor veel minder ontslagen", somt Bakker wat redenen op.

Stekelenburg sluit zich daarbij aan. "Dit is de kroniek van een aangekondigd ontslag. Ik denk dat Steijn flink wat extra wedstrijden heeft gekregen, omdat de pijlen eerst richting de inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat gingen." De Duitser, die Steijn in juni aanstelde, werd eerder al ontslagen.

Vorig seizoen was Steijn nog zeer succesvol bij Sparta. Hij eindigde met de Rotterdammers als zesde. Vriends, aanvoerder van Sparta, maakte Steijn van dichtbij mee en betreurt zijn ontslag. ''Ik snap dat dit een onvermijdelijk gevolg is, maar ik vind het op persoonlijk vlak vervelend en naar voor hem."

Video niet beschikbaar

Vriends vervolgt: "Bij ons was Steijn super ontspannen. Ik zie voor me dat we na een training geintjes aan het maken waren en in het gras lagen om over het voetbal te praten. Wat ik de afgelopen weken heb gezien, is bijna het tegenoverstelde van dat."

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie