NOS

Ecuador wint openingswedstrijd WK van gastland Qatar

2. Ecuador wint openingswedstrijd WK van gastland Qatar

In de poule van het Nederlands elftal heeft Ecuador de eerste drie punten binnen. In het openingsduel van het wereldkampioenschap voetbal werd thuisland Qatar met 0-2 verslagen. Beide doelpunten kwamen van de voet van Enner Valencia.

Ecuador leek al vroeg op voorsprong te komen, nadat doelman Saad Al Sheeb van Qatar stond te klungelen. De VAR annuleerde de goal vanwege buitenspel. Na een kwartier kon Qatar er niet meer onder uit. De keeper greep naar de voet van een Zuid-Amerikaan. Ecuador kreeg een strafschop, die Valencia verzilverde. Valencia, speler van Fenerbahce, wist in de 31e minuut opnieuw het doel te vinden.

QATECU0-2

In de tweede helft liet Ecuador het spel meer en meer aan Qatar. Echter kwamen daar nauwelijks kansen uit voort. Invaller Mohammed Muntari nam de bal nog een keer op de slof en zag die aan de buitenkant van het net verdwijnen.

Oranje neemt het morgen in dezelfde poule A op tegen Senegal. Daarna wachten vrijdag Ecuador en volgende week dinsdag Qatar.

Stelling van Borst

Presentator Hugo Borst kwam in NOS Langs de Lijn tot de conclusie zin in het toernooi te hebben. Hoe zit dat met de luisteraars?

De wedstrijd Nederland-Senegal is maandag rechtstreeks te volgen in een extra uitzending van NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. De uitzending begint om 16.00 uur, de wedstrijd om 17.00 uur.