Sport

'Maarten Martens is van het kaliber Arne Slot'

foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Maarten Martens is van het kaliber Arne Slot'

Bij AZ was het deze week ongewoon onrustig. Trainer Pascal Jansen moest het veld ruimen, maar onder leiding van zijn vervanger Maarten Martens werd er ook niet gewonnen. Tegen PEC Zwolle kwam AZ niet verder dan een 2-2 gelijkspel. In het Sportforum van Langs de Lijn En Omstreken werd de situatie van de Alkmaarse club besproken.

"Ze zijn uitermate ambitieus in Alkmaar", zegt NOS-commentator Arno Vermeulen, die wel begrip heeft voor het ontslag van Jansen. "Elk jaar weer willen ze de traditionele top 3 aanvallen, dus echt realistisch zijn ze niet. Maar als je die ambitie hebt, heb je ook recht van spreken als je de trainer een keer ontslaat."

Sanne van Dongen, presentator bij ESPN, is dat niet helemaal met hem eens. Gezien de kwaliteit van de spelers vallen de resultaten helemaal niet tegen. "Dan moet er iets in de spelersgroep zitten, dat zij hebben aangegeven: 'de koek is op'"
ESPN-collega Sinclair Bisschop zag de AZ-supporters al na één nederlaag met witte zakdoekjes zwaaien. Toch vindt hij wel dat er ook genoeg aan te merken viel op Jansen. "Het elftal heeft zich niet echt doorontwikkeld en er breken ook weinig jeugdspelers door dit seizoen."


Maarten Martens
Over Maarten Martens zijn de ESPN-collega's niet perse meteen te spreken. Ze twijfelen allebei of hij wel de ideale vervanger is. "Dat is gewoon een beginnende trainer die nog fouten moet gaan maken", zegt Bisschop. "Als je met hem als vervanger komt, en geen toptrainer klaar hebt staan, komt het wel wat impulsief over."

Arno Vermeulen is een stuk hoopvoller. Hij ziet in de Belg een trainer met dezelfde kwaliteiten als Arne Slot. "Tuurlijk weet je dat nooit zeker, maar ik heb wel vertrouwen in hem. Hij heeft lang bij AZ gespeeld, het is een slimme kerel en hij heeft de steun van de achterban. Ik vind het eigenlijk ook wel goed dat ze hun nieuwe trainer gewoon uit eigen gelederen halen.”

In het Sportforum ging het ook over de recordreeks die PSV zondag kon behalen tegen FC Utrecht. Een unieke reeks van 18 zeges op rij kwam er niet. Hoe FC Utrecht als eerste club punten wist te halen tegen PSV was volgens Sanne van Dongen Cruijffiaans te verklaren:

'Maartens Martens van het kaliber Arne Slot' - NOS Langs de Lijn Sportforum

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie