Sport

Mathieu van der Poel en het winnen van een koe
BNNVARA

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mathieu van der Poel en het winnen van een koe

Mathieu van der Poel racete afgelopen weekend de Franse topsprinter Nacer Bouhanni voorbij en won de Belgische Ronde van Limburg. Mathieu 'alleskunner' van der Poel versloeg de Fransman na 200 kilometer in de massasprint. Terwijl dit spektakel ontpopte in Tongeren, viel de echte prijs eigenlijk te behalen op de halve marathon van Zwolle...

Bouhanni, winnaar van grote etappes in grote rondes zoals de Giro en de Vuelta, is eraf gereden door een veldrijder/wielrenner die ook soms plaats neemt op de mountainbike. Volgens Erben moet Mathieu een keuze maken: "Hij wil domineren in het veldrijden. Hij heeft al een uitstapje gemaakt naar mountainbiken - is hij ook heel goed in. Maar nu kan hij dus ook gewoon hij hier ook gewoon mee. Misschien moet hij maar gewoon wielrenner worden!" En dan zijn vader achterna gaan natuurlijk.

Prijzen in Zwolle

Prijzen in het wielrennen? Nee, als Erben het over échte prijzen behalen heeft, dan heeft hij het wel over de prijs die afgelopen weekend werd uitgereikt bij de halve marathon in Zwolle. "Daar kon je een koe winnen. In Kenia is namelijk een koe winnen een hele grote prijs. En dat wisten ze in Zwolle, dus ze hebben daar acht Kenianen uitgenodigd." Dus de winnaar krijgt thuis in Kenia een koe.

Erben Wennemars hoor je iedere maandag tussen half 2 en 2 bij De Nieuws BV

Ster advertentie
Ster advertentie