Sport
NOS

Strijd om derde plek ligt weer open na verlies 'dramatisch' Feyenoord

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Strijd om derde plek ligt weer open na verlies 'dramatisch' Feyenoord

Grote onvoorspelbaarheid en kansen die continu keren: de strijd om het kampioenschap ligt weer open. Net als die om de derde plek. Want die lijkt voor Feyenoord steeds minder zeker. Door het 1-0 verlies van de Rotterdammers op bezoek bij FC Groningen bedraagt de marge met nummer vier AZ nog maar twee punten.

Feyenoord-watcher Sinclair Bischop van RTV Rijnmond en data-analist Jan Bavinck analyseren de nederlaag bij NOS Langs de Lijn. Trainer Giovanni van Bronckhorst noemde het al 'de slechtste wedstrijd onder zijn leiding'. "De vraag is ook wel, is het wel toeval dat Feyenoord zo slecht speelt?", zegt Bischop. "In ieder geval op vreemde bodem. Dit seizoen won Feyenoord slechts drie uitwedstrijden."

{quoteaudiofile audio="61675" author="NOS Langs de Lijn" caption="Strijd om derde plek ligt weer open na verlies 'dramatisch' Feyenoord" }

De wedstrijd tegen FC Groningen leverde Sven van Beek twee bedenkelijke records op. De verdediger maakte zijn zesde eigen doelpunt in de Eredivisie en werd daarmee gedeeld topscorer in eigen doel. Ook is hij met vijf (eigen doelpunten) topscorer tegen keeper Kenneth Vermeer. "Hij kon misschien niet aan alle zes evenveel doen, maar zes stuks is toch veel", zegt data-analist Jan Bavinck. "Het kan niet alleen maar stom toeval en pech zijn."

Niet alleen bij Feyenoord werd in eigen doel gescoord, NAC Breda maakte op bezoek bij Ajax ook al twee eigen doelpunten. En gisteren ging de de 2-0 voor AZ via VVV'er Rösler binnen. Dat zijn er maar liefst vier in één speelronde. "Dat zijn er meer dan vroeger, en komt ook door de veranderde definitie van een eigen doelpunt", legt Bavinck uit. "Eerder kreeg de aanvaller vaker het voordeel dan nu."

Ster advertentie
Ster advertentie