Sport
EONOS

De KNVB wil gaan voetballen

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. De KNVB wil gaan voetballen

De KNVB hoopt dat de competities in het betaalde voetbal half juni weer worden hervat. De voetbalbond en de Eredivisie CV hebben het de clubs uit het betaalde voetbal in een videoconferentie meegedeeld. De KNVB beseft dat dit alleen mogelijk is als de omstandigheden in Nederland het toelaten. Als het RIVM en de overheid groen licht geven worden eerst de inhaalwedstrijden FC Utrecht - Ajax en AZ - Feyenoord gespeeld, en volgt in het weekeinde van 19 tot 21 juni de eerste complete speelronde.

Sinds de eerste week van maart ligt de competitie in Nederland stil. Vorige week verzochten meerdere clubs, waaronder Ajax, AZ en PSV, om het seizoen te beëindigen. Maar daar was de Europese voetbalbond minder blij mee. De UEFA verzocht alle landen het seizoen, indien mogelijk, af te ronden. Wanneer daar geen gehoor aan zou worden gegeven zou dat gevolgen kunnen hebben voor de startbewijzen voor de Europese bekertoernooien.

KNVB wil in juni weer spelen

Half mei zouden de clubs weer moeten gaan trainen zodat de competities eind juli kunnen worden afgerond. Voor de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord wordt ook nog een geschikte datum gezocht. De KNVB hoopt dat de clubs na het overleg van dinsdag weer op één lijn zitten. Maar niet iedereen is enthousiast. De burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, wil niet dat PSV de competitie na 1 juni hervat ook al zou het zonder publiek zijn.

Download de NPO Radio 1 app

Met onze app mis je niets. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1 app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie