Sport

'Terecht dat Moscon is gediskwalificeerd'
BNNVARA

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Terecht dat Moscon is gediskwalificeerd'

De wielrenner Gianni Moscon (Sky) is door de organisatie van Tour de France gediskwalificeerd nadat hij Fortuneo-renner Elie Gesbert een klap verkocht. Terecht, vindt wielrenner Sebastian Langeveld: "Je moet je handen aan je stuur houden." Maar of hij zelf ook zoiets heeft meegemaakt?

Ze waren nog maar net weg en het leek alsof Moscon het toen al had gehad. Langeveld vertelt dat het niet de eerste keer was dat Moscon in opspraak komt: "Dit zie je niet heel vaak hoor. Moscon maakte een slaande beweging, wat absurd is natuurlijk."

'Dit is gewoon waanzin'

Zoiets zou Langeveld niet overkomen: "Maar ik heb wel regelmatig dat ik na de koers zoiets heb van 'wat heb ik gezegd?' of 'was dat nou echt nodig?' weet je wel? Maar ik ben dan ook wel de eerste die via via dan aan een telefoonnummer komt om excuses - indien dat nodig is - aan te bieden."

En zo gebeurt dat in topsport, op het scherpst van de snede nou eenmaal zo af en toe. Je bent drie weken onderweg, je hebt geen privacy, overal is pers, je zit in een peloton dicht op mekaar: zijn dit niet veel redenen om zo te reageren als Moscon deed? Het antwoord is nee: "Daar was in dit geval absoluut geen reden voor. Dit is gewoon waanzin. Maar drie weken op pad zijn met mensen die je zelf niet uitkiest, dat is wel een hele lange tijd. En het is dag en nacht. Het is in de koers en daarna, dan kan je wel eens anders uit de hoek komen dan je zou willen."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie