Sport
BNNVARA

'Meedoen om de melk' op de Indy 500 is beter dan meedoen om champagne

foto: BNNVARAfoto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Meedoen om de melk' op de Indy 500 is beter dan meedoen om champagne

'Meedoen om de melk': dat kan natuurlijk alleen maar de Indy 500 betekenen. "Het is beter dan om de champagne", zegt Erben Wennemars in 'De Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C.

Nederlander Rinus van Kalmthout eindigde dit weekend op de achtste plek in de Indy 500. Door een mislukte pitstop haalde de coureur helaas geen podiumplek. Maar, zegt Van Kalmthout, "ik ben erg tevreden met mijn prestatie."

Melkdouche

Aan het begin ging Van Kalmthout aan de leiding en het grootste gedeelte van de race was de Nederlander voorin te vinden. Helaas ging zijn laatste pitstop te traag, waardoor de kans op een podiumplaats verkeken was. "Tot de laatste pitstop ging het geweldig en had ik het gevoel dat ik mee kon doen om de melk", aldus Van Kalmthout.

Het 'meedoen om de melk', dat vindt oud-schaatser Erben Wennemars wel wat. "Het is beter dan meedoen om de champagne." Traditiegetrouw krijgt de winnaar van de Indy 500 een melkdouche. De zege in de Indy 500 ging uiteindelijk voor de vierde keer naar Hélio Castroneves.

Indy 500

Tijdens de prestigieuze Amerikaanse wedstrijd leggen de auto's 500 mijl af, wat omgerekend zo'n 805 kilometer is. Dat betekent dat de coureurs 200 rondjes rijden op het circuit dat omheind wordt door een hoge muur.

Ster advertentie
Ster advertentie