Sport

Van Aert had zelf moeten gaan rijden

EONOS
foto: NOSfoto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Van Aert had zelf moeten gaan rijden

De sportwereld, en met name het betaalde voetbal, kreeg een bittere pil te verwerken toen het kabinet de nieuwste coronamaatregelen aankondigde. Voor de komende drie weken moeten alle sportwedstrijden zonder publiek worden afgewerkt. De gasten van het Sportforum hadden begrip voor de beslissing van het kabinet. Het is even slikken maar we moeten er met zijn allen even ons best voor doen en dan ziet het er na drie weken hopelijk beter uit.

Het betaalde voetbal reageerde in een statement dat de gezondheid voorop staat, maar volgens Fresia Cousino Arias hadden ook wat clubs zelf gereageerd. Volgens de presentatrice van FOX zit de pijn bij de clubs er vooral in dat ze veel hebben geïnvesteerd. "Allemaal protocollen waar ze superlang mee bezig zijn. Utrecht of AZ, die hebben maar één thuiswedstrijd gehad. Die hebben er heel veel werk in zitten en voor hun gevoel vervalt dat nu een beetje."

Ook andere sporten hebben met de maatregelen te maken, bijvoorbeeld het wielrennen. Analist Stef Clement verwijst al naar de BinckBank Tour die deze week begint en de Amstel Gold Race in oktober. "Het probleem zit hem erin dat als je de Amstel Gold Race laat doorgaan op de openbare weg, dat je ook weer mensen daar naar toe trekt." Clement verwacht dan ook dat er nog iets wordt bedacht en denkt daarbij zelf aan een gesloten ronde.

Hand in eigen boezem

Bij de wereldkampioenschappen wielrennen op de weg werd na afloop vooral gesproken over de wedstrijd bij de mannen en het werk dat Primoz Roglic niet zou hebben verricht voor zijn Belgische ploeggenoot Wout van Aert. Maar volgens wieleranalist Stef Clement moet Van Aert de hand in eigen boezem steken.

"Ik denk dat als Wout van Aert wereldkampioen had willen worden, dan had hij net als in Milaan - Sanremo zelf moeten gaan rijden alsof er niemand in zijn wiel zat. Dan hadden de anderen misschien ook volle bak overgenomen en hadden ze het dichtgereden en had hij de sprint kunnen winnen."

De drie forumleden hadden in ieder geval genoten van de Nederlandse hegemonie bij de vrouwen. Cousino Arias genoot vooral van de finish en hield haar hart vast bij die van Annemiek van Vleuten . "Dat ik dacht: Tien dagen geleden ben je gevallen, derde is ook prima."

Zoekend PSV

In de eredivisie verspeelde titelkandidaat PSV al in de derde wedstrijd punten. Een dag later werd Ibrahim Sangaré gepresenteerd. Rik Elfrink, die de club volgt voor het Eindhovens Dagblad en het AD, wist wel wat te vertellen over de Ivoriaanse international. "Het is een verdedigende middenvelder die wordt geacht om wat extra pk's aan PSV toe te voegen."

Volgens Elfrink heeft de Eindhovense club dat ook wel nodig. De club is volgens hem zoekende en dat geldt ook voor Mohamed Ihattaren. Het toptalent kent duidelijk een mindere periode ziet Elfrink. " Deze jongen, als je kijkt naar zijn cijfers ook, die zijn gewoon niet goed." Geen reden nog voor paniek vindt de voetbaljournalist want als talent kan je altijd in een mindere periode komen. "Natuurlijk, als je 18, 19 bent dan kunnen er natuurlijk dips in een carrière zitten, maar deze duurt wel een beetje lang."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie