PSV verspeelt kostbare punten tegen Feyenoord, Ajax vernedert ADO

2. PSV verspeelt kostbare punten tegen Feyenoord, Ajax vernedert ADO

De titelstrijd in de Eredivisie blijft spannend. In eigen huis speelde PSV gelijk tegen een tienkoppig Feyenoord: 1-1. Ajax zorgde voor een vernedering op bezoek bij ADO Den Haag, waar het 5-1 werd in het voordeel van de Amsterdammers.

Duur puntenverlies voor PSV in de topper tegen Feyenoord. Het werd 1-1 in Eindhoven. Het laatste half uur stonden de Rotterdammers met tien man na een directe rode kaart van Sven van Beek. Door het gelijkspel, de derde remise op rij voor PSV, is de voorsprong op Ajax nog maar twee punten.

Het was Nicolai Jørgensen die in de 71e minuut de score opende voor de bezoekers, maar een minuut later wist Hirving Lozano de gelijkmaker binnen te prikken. Daarna volgde een sterke fase van de thuisploeg, die kans op kans kreeg om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Het was echter Feyenoord-keeper Kenneth Vermeer die de kansen netjes keerde.

Op bezoek bij ADO Den Haag deed Ajax goede zaken door het doelsaldo flink uit te bouwen. De Amsterdammers wonnen overtuigend met 5-1, ondanks een stroeve start. Nasser El Khayati opende de score door na een korte corner de inlopende David Neres uit te kappen en doeltreffend uit te halen. Kasper Dolberg zette Ajax enkele minuten later weer langszij.

In de laatste seconden van de eerste helft zag scheidsrechter Jeroen Manschot een overtreding van Aaron Meijers op Kasper Dolberg in de zestien. Na het raadplegen van de VAR werd er een penalty toegekend, waarop Dusan Tadic zijn zestiende doelpunt van het seizoen beheerst binnenwerkte: 2-1.

In de tweede helft drong ADO aan, maar werd het net zoals voor de rust niet gevaarlijk. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd was het Hakim Ziyech die de wedstrijd vanaf 25 meter in het slot schoot. Dolberg en opnieuw Ziyech zorgden later voor een fraaie uitslag.

Lasse Schöne viel nog in bij Ajax en noteerde daarmee zijn 269ste wedstrijd voor de Amsterdammers. Een evenaring van het record van Sören Lerby, die de lijst aanvoert van buitenlandse Ajacieden met de meeste duels in de hoofdmacht.