Sport

Sportforum: 'NOC*NSF heeft de gymnastiekbond te lang laten watertrappelen'

foto: Proshots
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'NOC*NSF heeft de gymnastiekbond te lang laten watertrappelen'

Deze week in het Sportforum: Marjan Olfers (Hoogleraar Sport & Recht), Jan Roelfs (NOS) en Marco Knippen (Noordhollands Dagblad).

Is grensoverschrijdend gedrag in de sport geen kindermishandeling? - NOS Langs de Lijn Sportforum

"De sfeer voor de wedstrijd was nog goed", vertelt NOS-commentator Jan Roelfs aan het begin van het Sportforum. Hij was zondag bij de wedstrijd tussen NEC en Vitesse, de Gelderse derby die voor het eerst in bijna vijf jaar terug was in de Eredivisie.

Na afloop van een grimmige wedstrijd stortte een deel van de tribunes in, waar Vitesse-supporters aan het juichen waren. Drie jaar geleden gebeurde het ook al bij AZ. "In korte tijd twee stadions, je mag dan wel over hoe er gecontroleerd wordt."

Het was in alles een grimmige wedstrijd. Een terugkerend iets is dat er steeds meer glazen met bier op het veld worden gegooid. Wat kun je er aan doen? "Opvoeden", zegt Roelfs. "Een jaar stadionverbod, klaar!"

Excuses NOC*NSF aan turnsters

Ook de excuses van NOC*NSF aan het adres van de turnsters komt aan bod. Marjan Olfers deed in opdracht van de turnbond onderzoek naar de kwesties. "Het is belangrijk voor de slachtoffers, erkenning vinden ze het allerbelangrijkste", zegt ze.

Toch vindt Marco Knippen, die veel publiceerde over de kwesties, het aan de late kant. "Het NOC*NSF had eerder z'n rol moeten pakken. Ze hebben nu het signaal afgegeven de ze de turnbond een beetje hebben laten watertrappelen. En er zijn gewoon stappen te zetten, en dat mag NOC*NSF zich aantrekken."

Je kunt het Sportforum als podcast hier terugluisteren.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie