Naar homepage
Sport

De Japanse sensatie van Venlo is terug: Keisuke Honda gepresenteerd bij Vitesse
EONOS

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. De Japanse sensatie van Venlo is terug: Keisuke Honda gepresenteerd bij Vitesse

Eens was hij dé Japanse sensatie van Venlo, Keisuke Honda. Elf jaar na zijn vertrek bij VVV keert Honda terug in de eredivisie, als speler van Vitesse. Het 'broekie' van toen heeft plaatsgemaakt voor een wereldburger, die speelde voor grote clubs en furore maakte in het nationale elftal van Japan.

Nu, in de nadagen van zijn lange carrière, wil hij zich nog één keer in de kijker spelen. In Arnhem, waar hij donderdag officieel werd gepresenteerd.

Verslaggever Edwin Cornelissen was bij de presentatie van de 33-jarige Japanner, die het erg druk heeft naast het voetballen zelf. Honda is eigenaar van de Oostenrijkse club SV Horn, bondscoach van Cambodja en nu dus ook speler van Vitesse. "Maar ik heb nog genoeg tijd om te slapen, geen zorgen", glimlachte Keisuke Honda tijdens zijn prestatie.

Beluister hieronder de reportage van Edwin Cornelissen:

"Honda is net een robot. Hij is niet snel, maar dat is hij nooit geweest"

Vitesse-coach Leonid Sloetski, die Honda kent van zijn tijd bij CSKA Moskou, is blij met de komst van de Japanner. "Keisuke is een robot. Hij is nooit een snelle speler geweest, maar de rest is top", aldus de trainer.

Honda zat sinds juli zonder club na het vertrek bij het Australische Melbourne Victory. Hij wil graag nog meedoen aan de Olympische Spelen van volgend jaar in zijn eigen land. Maar eerst wil hij bij Vitesse presteren. "Ik wil laten zien hoe ik gegroeid ben in de afgelopen tien jaar."

Ster advertentie
Ster advertentie