Sport
MAX

Mathieu Heijboer na Tournederlaag Jumbo-Visma: 'Ik voel me heel leeg'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Mathieu Heijboer na Tournederlaag Jumbo-Visma: 'Ik voel me heel leeg'

De Nederlandse formatie van Jumbo-Visma leek de Tour de France al gewonnen te hebben, maar in de laatste rit die er echt toedeed reed Tadej Pogacar zijn landgenoot Primoz Roglic, en daarmee Jumbo-Visma, uit de gele trui. Dat komt hard aan bij de ploeg.

Dat zei Mathieu Heijboer, head of performance bij Jumbo-Visma, zondag op De Perstribune van MAX. Van tevoren was de hel ploeg ervan overtuigd dat Roglic de Tour zou gaan winnen, maar al snel in de tijdrit zag Heijboer dat het anders ging lopen. "Toen Primoz in het tweede gedeelte ook tijd aan het verliezen was, voelde ik de bui al hangen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Heijboer was tot gisteravond nog in Frankrijk en is vannacht teruggereden naar Nederland. "Het besef komt eigenlijk nu pas." De klap komt ook hard aan vanwege de band die hij met de renners van de ploeg heeft. "Je hebt een speciale band met de renners opgebouwd."

Loopbaan vol blessureleed

Zelf was Heijboer ook actief als renner, maar door blessureleed moest hij al vroeg stoppen. Op zijn 21e brak hij zijn heup. "Dat was echt een kentering in mijn loopbaan. Daarna ben ik nooit meer op m’n oude niveau gekomen." In 2008 stopte Heijboer definitief. "Ik kreeg nooit meer het goede gevoel", zegt Heijboer. Hij studeerde bewegingswetenschappen en is nu al jaren actief bij de Nederlandse wielerformatie.

De Perstribune: Mathieu Heijboer

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie