Sport
NOS

Feyenoord voorkomt in blessuretijd puntenverlies tegen buurman Sparta

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Feyenoord voorkomt in blessuretijd puntenverlies tegen buurman Sparta

Feyenoord heeft op Het Kasteel op de valreep gewonnen van stadsgenoot Sparta Rotterdam. De ploeg van Arne Slot had een overwicht op het kunstgras op Het Kasteel, maar scoren leek een te grote opgave in de stadsderby. In blessuretijd maakte invaller Cyriel Dessers dan toch de winnende treffer, 0-1.

Het abrupte vertrek van algemeen directeur Mark Koevermans, wegens bedreigingen aan zijn adres, en zorgelijke jaarcijfers, 17 miljoen euro verlies, wierpen een sluier over de week. Met een overwinning op Sparta hoopte Feyenoord de aandacht weer even naar het sportieve vlak te verleggen.

De eerste helft in Spangen kwam maar moeizaam op gang. Beide ploegen grossierden in fouten en wisten geen noemenswaardige kansen te creëren, zagen ook aanwezige prominenten als Leo Beenhakker, Jorien van den Herik en Bert van Marwijk.

Alleen maar tegenhouden

De ploeg van Arne Slot, oud-speler van Sparta, trok na de pauze het initiatief steeds meer naar zich toe. Bryan Linssen kreeg op aangeven van Sinisterra al vroeg een reuzenkans, maar in vrijstaande positie schoot hij de bal recht op Okoye. Sparta kon op een gegeven moment alleen maar tegenhouden. In de slotfase had Feyenoord moeite met de dichtgemetselde muur van Sparta. De 0-0 leek de eindstand te worden, totdat Dessers toesloeg uit een corner.

Andere wedstrijden

Er zijn zondag nog vier wedstrijden in de eredivisie. Voor lege tribunes speelt NEC om 14.30 uur tegen FC Groningen. Om 16.45 uur zijn FC Utrecht-Willem II en RKC Waalwijk-Cambuur Leeuwarden. Het weekend eindigt om 20.00 uur met Go Ahead Eagles-Fortuna Sittard. Alle wedstrijden zijn te volgen op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie