Sport

Herstelde Groenewegen sprint naar vierde ritzege in Tour

foto: EPA via NOSfoto: EPA via NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Herstelde Groenewegen sprint naar vierde ritzege in Tour

[NOS] Dylan Groenewegen is erin geslaagd de zevende etappe van de Tour de France te winnen. Hij bleef in de massasprint van de langste Touretappe Caleb Ewan en Peter Sagan voor in Chalon-sur-Saône.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Groenewegen boekte dit jaar al tien overwinningen, geen enkele andere sprinter kwam daarbij in de buurt. Het maakte hem de grote favoriet voor de eerste etappe, maar daarin kwam hij niet aan sprinten toe. Op anderhalve kilometer van de finish ging hij in het gedrang onderuit.

Aan die val hield hij een gebutste heup en meerdere schaafwonden over. Vervolgens had hij zijn zinnen gezet op een zege in de vierde etappe, maar in Nancy werd hij mede vanwege gebrekkige communicatie vijfde.

Derde zege voor Jumbo-Visma

Voor aanvang van de zevende etappe zei Groenewegen zich weer fris genoeg te voelen om voor de winst te rijden. Voor de Amsterdammer is het alweer de vierde etappewinst in de Tour. In 2017 won hij de slotrit op de Champs-Élysées, vorig jaar zegevierde hij na teleurstellende dagen in de zevende en achtste etappe.

Meld je aan voor de Touralert

Ben je aan het werk of zit je op het strand, maar wil je wel de Tour volgen? Geen stress! Ook dit jaar kan je je weer aanmelden voor de Finish Alert van de Tour de France. Handig als je niets wilt missen van het radioverslag de laatste kilometers van een etappe! Download de NPO Radio 1 app voor iOS of Android, ga naar instellingen en zet 'm aan!

Samen koers kijken in het NPO Radio 1 Tourcafé

Unieke kans: je kan tijdens de laatste week van de Tour live de uitzendingen van NOS Radio Tour de France bijwonen in het enige echte NPO Radio 1 Tourcafé! Meld je hier gratis aan.

Ster advertentie
Ster advertentie