Sport
EONOS

Sportforum: 'Ben bang dat Spanje kampioen wordt zonder één fatsoenlijke wedstrijd te spelen'

foto: REUTERSfoto: REUTERS
  1. Nieuwschevron right
  2. Sportforum: 'Ben bang dat Spanje kampioen wordt zonder één fatsoenlijke wedstrijd te spelen'

Max Verstappen heerst momenteel in de Formule 1. Tadej Pogacar gaat fier aan kop in de Tour de France. Maar is er ook zo'n uitgesproken favoriet voor het EK Voetbal? In het Langs de Lijn en Omstreken Sportforum bespreken oud-voetballer Ronald Waterreus, autosport-analist Jeroen Bleekemolen en NOS-commentator Jan Roelfs de belangrijkste sportmomenten van deze week.

Max Verstappen verstevigde afgelopen weekend zijn leidende positie in het WK-klassement door de Grand Prix van Oostenrijk op zijn naam te schrijven. Op de Red Bull Ring in Spielberg leidde de Nederlander van start tot finish en boekte hij de vijftiende F1-zege in zijn carrière. Met de overmacht van Verstappen werd de race ook weer een stuk saaier. Wordt de kampioensstrijd nog spannend? Jeroen Bleekemolen, denkt van niet: "Het beeld dat we nu zien, dat is wel zo'n beetje wat het is. Er gaan geen enorme verschillen meer komen aan de auto's, dus normaal gesproken houdt Max het overwicht. Het zal aankomen op wie er wel of geen fouten maakt."

Vooralsnog is Verstappen wel de enige die voor Oranjegekte weet te zorgen. Op het circuit in Oostenrijk gingen duizenden in het oranje gehulde fans uit hun dak. "De beelden van Nederlandse fans gaan echt de hele wereld over. Iedereen staat versteld over hoe gek wij Nederlanders nou weer zijn", zegt Bleekemolen.

EK voetbal
Bij het EK voetbal leveren de supporters juist weer discussie op. Roberto Mancini, de bondscoach van Italië vindt het oneerlijk dat er geen Italiaanse fans in het stadion zitten tijdens de halve finale tegen Spanje. Commentator Jan Roelfs snapt niets van die opmerking: "Mancini moet gewoon blij zijn dat er eindelijk weer supporters bij zijn. Of dat nou Italianen zijn of niet."

Grote vraag blijft: wie is de favoriet om het toernooi te winnen. Volgens Ronald Waterreus is het voor de Italianen lastig dat ze het moeten stellen zonder de geblesseerd geraakte Leonardo Spinazzola: "Hij was echt absoluut de beste speler in dat elftal, die gaan ze echt missen."

"Tot nu toe is Italië het enige land dat echt goed gespeeld heeft", vervolgt Waterreus. "Maar ik ben voor die Italianen bang dat Spanje zo'n team is dat straks kampioen wordt zonder één fatsoenlijke wedstrijd te spelen."

Luister hier het Langs de Lijn en Omstreken terug:

Langs de Lijn En Omstreken

In Langs de Lijn en Omstreken werd op de rustdag van de Tour de France ook teruggeblikt op de eerste week van de koers. Wat viel Henk Lubberding en Iris Slappendel op? Kijk of luister hier het Tourforum:

Tour-terugblik: Pogacar is niet arrogant, hij is verbaasd dat de rest niet mee kan'

Ster advertentie
Ster advertentie