Sport

'Een pink over voor een overwinning van Tom Dumoulin'

BNNVARA
foto: NPO RADIO 1foto: NPO RADIO 1
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Een pink over voor een overwinning van Tom Dumoulin'

Wat de mannen van Bureau Sport overhebben voor de eindzege van Tom Dumoulin in de Giro? In ieder geval een pink. Verder kijken zij dit weekend ook uit naar de ontknoping van de Eredivisie play-offs en naar de verrichtingen van MXGP'er Jeffrey Herlings.

'Een pink over voor een overwinning van Tom Dumoulin'

Alles inruilen voor Nederlandse play-offs

Waar de heren in ieder geval voor gaan zitten zijn de play-offs van de Eredivisie. Beide wedstrijden hebben zij donderdagavond bezocht en daar raken ze niet over uitgepraat. "Het is een druk voetbalweekend met de FA Cup finale en in Duitsland is ook de bekerfinale. Ik ruil alles met liefde in voor de Nederlandse play-offs." Er wordt zelfs overwogen om de beslissingswedstrijd in Het Kasteel tussen Sparta en FC Emmen te bezoeken. "Ik vind het voor Dick Advocaat waanzinnig als hij het redt, maar ik vind het ook geweldig als Emmen het redt. Dus als ik naar de wedstrijd ga, dan ga ik hoe dan ook met een smile naar huis!"

Een pink over voor Dumoulin

De Giro d'Italia is volgens Frank en Erik het hoofdmenu van het weekend. "De Monte Zoncolan wordt zaterdag bestegen en dat wordt ook wel 'de hel' genoemd." Ondertussen zijn de heren ervan overtuigd dat Dumoulin alsmaar beter wordt. Erik is zeker: "Ik denk dat Dumoulin de Giro gaat winnen." En daar hebben ze dan ook het nodige voor over. "Zou jij een pink van één van je kinderen ervoor over hebben als Dumoulin de Giro nog een keer wint?" Frank: "Nee, maar wel één van jouw kinderen." En of ze er zelf de vijfde vinger voor over hebben? "Wat doe je nou, effectief gezien, met een pink?"

Spektakel bij MXGP

Van de pink naar MXGP'er Jeffrey Herlings, want ook bij hem zijn de heren overtuigd van Nederlands succes. "Ik denk dat hij fluitend naar eindoverwinning wandelt." En vanwege het spektakel zitten ze er dit weekend weer klaar voor. "Gigantische inhaalrace, heftige dingen, sprongen enzo, er gebeurt van alles!"

Bureau Sport Radio

Elke vrijdagmiddag tussen 13.30 en 14.00 uur geven Frank Evenblij en Erik Dijkstra op geheel eigen wijze hun kijk op de afgelopen sportweek. Ook blikken ze vooruit op het weekend dat komen gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie