Sport
EONOS

Stekelenburg blikt terug op mislukt EK met Oranje: 'Niet terecht dat Frank de Boer kop van Jut werd'

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Stekelenburg blikt terug op mislukt EK met Oranje: 'Niet terecht dat Frank de Boer kop van Jut werd'

Hij werkte in de jeugd van Ajax, was assistent-trainer van het Nederlands elftal en is momenteel hoofdtrainer in Egypte. Maarten Stekelenburg, naamgenoot van de voormalig doelman, is te gast bij Langs de Lijn En Omstreken.

Video niet beschikbaar

Hij blikt terug op het mislukte EK van 2020 (in 2021), waar hij bij Oranje in de staf zat bij Frank de Boer. Na een matige groepsfase vloog Nederland er direct uit tegen Tsjechiƫ. De Boer werd in het land de kop van Jut. Onterecht, meent Stekelenburg. "Er zijn zoveel facetten die van invloed zijn. We zijn heel dicht bij geweest om ver te komen. Maar het was net niet goed genoeg."

"De wedstrijden in de groepsfase waren niet sprankelend, maar wel solide. En het resultaat was goed. Het moet tijdens een EK een beetje groeien. Ik dacht dat er juist een bepaalde chemie was ontstaan in het team. We hebben er alles aan gedaan."

Video niet beschikbaar

De trainer is ook bekend vanwege zijn rol in de documentaire Daar hoorden zij engelen zingen over het honderdjarig bestaan van Ajax, waarin de Amsterdamse club naar voren kwam als een bikkelharde club.

Ook Stekelenburg kwam fel uit de docu naar voren. "Het had wel een onsje minder mogen zijn. Hier word ik niet blij van", zegt hij wanneer hij de beelden terug hoort.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie