Sport
BNNVARA

'Kleine kans dat Hamilton het volgend weekend weer zo goed doet'

foto: BNNVARAfoto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Kleine kans dat Hamilton het volgend weekend weer zo goed doet'

Na zijn overwinning op de GP van Brazilië afgelopen weekend, maakt Lewis Hamilton de strijd om het wereldkampioenschap weer een stuk spannender. Het was misschien wel het beste weekend in zijn carrière, zegt de coureur achteraf. Erben Wennemars hoopt dat dat zo is, "dan is de kans klein dat hij het de volgende keer weer zo goed doet", zegt hij in de 'Kleine Sportcitatenquiz' van B.V.S.C.

Voorafgaand aan de race leek het er goed uit te zien voor Hamilton. Hij domineerde de eerste vrije training en was de snelste in de kwalificatie voor de sprintrace. Maar, een diskwalificatie vanwege een niet toereikende achtervleugel zorgde ervoor dat hij achteraan moest starten bij de sprintrace waar hij op imponerende wijze vanaf de twintigste naar de vijfde plaats reed. Vanwege een motorwissel en de daarbij behorende gridstraf moest Hamilton op zondag nog eens vijf plekken inleveren en startte hij als tiende.

'Beste weekend ooit'

Het leek Hamilton niets te doen: de Brit reed een ijzersterke race en haalde zijn 101ste overwinning in de Formule 1 binnen. "Na alle ellende was het voor mij een kwestie van alles loslaten en mij richten op naar voren vechten", zegt Hamilton na afloop. "Ik wist niet wat er allemaal mogelijk was. Ik gaf echt alles en dit is zeker een van de beste weekenden uit mijn carrière, misschien wel het beste ooit."

Verstappen voorsprong van 14 punten

De strijd om de wereldtitel is weer helemaal open, met nog maar drie races in het verschiet. Op dit moment heeft Max Verstappen nog een voorsprong van 14 punten, maar Hamilton geeft niet zomaar op. "Met negentien punten achterstand kwamen we hier met het idee om het gat te dichten. Met al die straffen die we kregen, kun je denken dat het over is. Maar niets is onmogelijk als je je ertoe zet. We bleven positief denken en gingen er volle bak in."

Dat Hamilton spreekt van misschien wel zijn beste weekend ooit uit zijn carrière, stemt Erben Wennemars hoopvol. "Als dit zijn allerbeste weekend was, dan is de kans dat hij het volgend weekend het weer zo goed, niet zo groot."

Meer van B.V.S.C.?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie