Sport

Podcast De Kopgroep: Rustdag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Kopgroep: Rustdag

[AVROTROS] Het is rustdag vandaag en dus blikt de kopgroep terug op wat is geweest en vooruit op wat nog gaat komen. Wat heeft de succesvolle Jumbo-Visma ploeg bijvoorbeeld bij elkaar gefietst? En natuurlijk staan de heren ook even stil bij Laurens ten Dam, die gisteren bekendmaakte na dit seizoen een punt achter zijn carrière te zetten.

{podcast audio="112636" caption="#11 - Rustdag (S03)" }

Natte Vinger

Onze eigen Kopgroep is deze Tour compleet uit vorm, maar gelukkig zijn er luisteraars die beter kunnen voorspellen. Omdat het vandaag rustdag is geen voorspelling, maar een speciaal verzoek aan een renner uit het profpeloton.

Joost kwam op zijn weg naar de podcastopname een profrenner van Jumbo Visma tegen, van wie hij vermoedt dat het Taco van der Hoorn is. Als Taco inderdaad langsfietste in Oegstgeest, in de richting van Wassenaar, mag hij zich melden voor dat felbegeerde Kopgroep t-shirt.

Morgen kunt u zelf weer meedoen, doe uw voorspelling dan voor 15:00 op nporadio1.nl/nattevinger en maak kans op een t-shirt van De Kopgroep!

Monsieur 69

De Monsieur 69 blijkt een gewilde plek in het peloton. Fabio Felline, de eerste Mr. 69 ooit, eindigde gisteren opnieuw op de 69steplek. Ook nummer 70, Jack Haig had al eens de eer door de Kopgroep besproken te worden, dus kiezen de leden nu voor de nummer 68 van gisteren; de Zwitser Matthias Frank.

Volgens Mart 'zo saai als de Zwitserse bankwereld'. Martijn scrolde naar de laatste pagina van het internet en kon zelfs daar niets interessants over Frank vinden, maar De Kopgroep zou De Kopgroep niet zijn als ze niet toch een paar dingen over deze renner wisten te vertellen.

100 jaar gele trui

Mart memoreert de gele trui van Jacques Hanegraaf. Met zijn 20 jaar destijds de jongste Nederlands kampioen ooit. In 1979 zijn er vanwege zijn jonge leeftijd zelfs nog Kamervragen gesteld.

Hanegraaf eindigde zijn actieve fiets carrière tijdens een training in Zwitserland, toen hij werd overlopen door een hert. Tegenwoordig is Hanegraaf begeleider van renners en heeft hij niet bij alle renners een goede naam, maar volgens Mart is het een ontzettend charmante, leuke en sportieve vent.

Elke Tourdag: een nieuwe podcast De Kopgroep

Drie gepassioneerde wielren-expert - Mart Smeets, Joost Vullings (EenVandaag) en Martijn Hendriks (NOS) geven in wielerpodcast De Kopgroep hun kijk op de Tour de France. Wat is het nieuws, wat gebeurde er in de geschiedenis van de ronde en wie zijn de kanshebbers? Meer informatie vind je hier. Abonneren kan via iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Ster advertentie
Ster advertentie