Sport
NOS

De Olympische Winterspelen in Peking op NPO Radio 1

foto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. De Olympische Winterspelen in Peking op NPO Radio 1

De Olympische Winterspelen volg je op NPO Radio 1. We doen live verslag van alle schaats- en shorttrackwedstrijden, geven achtergronden, analyses, reportages en houden je op de hoogte van het laatste nieuws uit Peking.

Ook tijdens deze Spelen is het programma RadiOlympia (NOS) weer te horen. Hét radioprogramma met live-verslagen, updates en nieuws rondom het schaatsen en shorttrack. Hierdoor is het programma iedere dag op wisselende tijdstippen te horen. Op onze website vind je precies wanneer RadiOlympia te horen is en van welke wedstrijden dan verslag wordt gedaan.

Schaatsen en shorttrack

Presentatoren Robbert Meeder (NOS), Ghislaine Plag (KRO-NCRV) en Wouter Bouwman (BNNVARA) nemen in RadiOlympia het schaatsprogramma voor hun rekening. De analyses zijn van Annouk de Rijk, Mark Tuitert, Annette Gerritsen en Rintje Ritsma. Het shorttrackdeel wordt gepresenteerd Tom van ‘t Hek (NOS) en Jurgen van den Berg (Omroep Max) met daarin analyses van Dave Versteeg en Sanne van Kerkhof. Het commentaar bij beide sporten komt van Sebastiaan Timmerman.

Gedurende de dag hoor je het belangrijkste nieuws uit Peking in de olympische updates met Gio Lippens (NOS) om 07.30, 12.30 en 17.30 uur. Langs de Lijn en Langs de Lijn En Omstreken zijn er tijdens de Winterspelen op hun gebruikelijke tijden. Met daarin een olympisch forum waarin elke dag de resultaten van de sporters worden besproken. In de eerste week is ex-schaatser Laurine van Riessen vast forumlid, in de tweede week is dat ex-schaatser Bart Veldkamp.

Gerelateerde podcast

NOS Olympische podcast

NOS Olympische podcast

Nieuwsweekend tijdens de Winterspelen

Als nieuws- en sportzender besteedt NPO Radio 1 uiteraard aandacht aan een groot sportevenement als de Olympische Winterspelen. We realiseren ons dat er ook luisteraars zijn die minder met (winter)sport hebben. Daarom hoeven de vaste luisteraars van Nieuwsweekend (Omroep Max) hun programma niet te missen tijdens de Winterspelen. Op zaterdag 12 en 19 februari maakt Nieuwsweekend op zender plaats voor RadiOlympia, maar dan is het programma te volgen van 09.30-10.00 uur via de site van NPO Radio 1 of via de NPO Radio 1-apps.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie