Sport

Nederland loot Oostenrijk en Oekraïne in groepsfase EK

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nederland loot Oostenrijk en Oekraïne in groepsfase EK

[NOS] Nederland zal tijdens het EK 2020 zeker tegen Oostenrijk en Oekraïne spelen in groep C. Dat werd bekend tijdens de loting in Boekarest. Het land dat de groep compleet zal maken, volgt uit de play-offs.

Als Roemenië de barragewedstrijden van pad A wint, dan is dat de laatste tegenstander. Anders treft Oranje met de winnaar van pad D sowieso een EK-debutant.

Vierde tegenstander Oranje

PAD A PAD D
26-3: IJsland - Roemenië 26-3: Georgië - Wit-Rusland
26-3: Bulgarije - Hongarije 26-3: Noord-Macedonië - Kosovo
31-3: Bul/Hon - IJs/Roe * 31-3: Geo/WRu - NMa/Kos *
* winnaar naar EK * winnaar naar EK


De wedstrijden van Oranje in groep C staan op 14, 18 en 22 juni op het programma en worden allemaal gespeeld in de Johan Cruijff Arena.

Nederland begint tegen Oekraïne en treft Oostenrijk in het tweede duel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het EK 2020 wordt gehouden van 12 juni tot en met 12 juli. Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van het toernooi, werd ervoor gekozen het toernooi door heel Europa te houden. Omdat landen die een speelstad kregen toebedeeld minimaal twee keer thuisspelen, kon voorafgaand aan de loting in Boekarest al een hoop worden ingevuld in het speelschema.

NOS

Twintig landen zijn inmiddels zeker van deelname, de laatste vier komen dus voort uit de play-offs. Omdat in pad A zowel Hongarije als Roemenië een speelstad levert, wordt er bij de groepsindeling met die landen mogelijk nog geschoven ten opzichte van bovenstaand schema.

Voor Nederland was alleen de tegenstander uit pot 3 nog een vraagteken. Andere mogelijke tegenstanders waren Portugal, Turkije, Zweden en Tsjechië.

Ster advertentie
Ster advertentie