Sport
NOS

De Bruin crasht bij WK bobsleeën: 'Teleurgesteld, maar fysiek in orde'

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. De Bruin crasht bij WK bobsleeën: 'Teleurgesteld, maar fysiek in orde'

Een plek bij de beste acht op de WK bobsleeën in Altenberg zou recht geven op deelname aan de Olympische Spelen, maar de tweemansbob van Ivo de Bruin en Janko Franjic slaagde niet in die missie. Bij lange na niet zelfs.

De Nederlanders stonden na de eerste twee runs op de 21ste plek en bij de derde run sloeg hun slee over de kop. Het tweetal ging hard onderuit bij het uitkomen van de moeilijke Kreisl-bocht en gleed in volle vaart ondersteboven naar beneden. Wonderwel stapten De Bruin en Franjic beneden ongedeerd uit. "We zijn teleurgesteld, maar fysiek en mentaal gaat het goed met ons", zegt De Bruin in NOS Langs de Lijn.

Risico genomen

"We hadden vooraf goede hoop op de top-12, maar gisteren ging het niet goed en daarom deden we er vandaag een schepje bovenop. We hebben iets meer risico genomen. Iets minder sturen om daardoor meer snelheid te maken. Dat pakte verkeerd uit."

Dinsdag moet De Bruin weer in de viermansbob in actie komen. "Crashen hoort bij de sport. We zijn nagekeken en gezond dus dinsdag staan we er weer."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie