Sport
NOS

Go Ahead Eagles brengt aartsrivaal PEC in nog grotere degradatienood

  1. Nieuwschevron right
  2. Go Ahead Eagles brengt aartsrivaal PEC in nog grotere degradatienood

Go Ahead Eagles-middenvelder Philippe Rommens besliste de IJsselderby tegen PEC Zwolle vlak voor tijd met een oogstrelende krul in de kruising (0-1). PEC blijft zodoende laatste in de eredivisie. Degradatie komt steeds dichterbij.

De ploegen deden voor de rust niet veel voor elkaar onder. Djavan Anderson kreeg namens PEC de beste kans. Hij schoot op de lat. Aan de overkant had Isac Lidberg de bal voor het inknikken, maar hij kopte naast.

Na een rommelig eerste kwartier van de tweede helft zocht PEC meer de aanval. Dat resulteerde in kansen voor onder meer Daishawn Redan, Sai van Wermeskerken en Oussama Darfalou, maar de ban werd niet gebroken. In de extra tijd sloeg Rommens toe.

Later vanmiddag komen degradatiekandidaten Sparta Rotterdam (tegen sc Heerenveen) en Fortuna Sittard (tegen Heracles Almelo) nog in actie. Alle wedstrijden zijn rechtstreeks te beluisteren in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie