Sport

Roze tram overtuigt Frank en Erik: 'Dumoulin gaat winnen'

BNNVARA
foto: NPO RADIO 1foto: NPO RADIO 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Roze tram overtuigt Frank en Erik: 'Dumoulin gaat winnen'

Een prachtig sportweekend met de Champions League finale, de start van Roland Garros, de GP van Monaco en Dafne Schippers, die in actie komt tijdens de Diamond League in Eugene. De heren van Bureau Sport zijn op dit moment echter maar met één ding bezig: de Giro D'Italia. "Het absolute hoofdgerecht van het weekend."

Amuse: Roland Garros

De mannen delen het sportweekend in als een menukaart en ondanks dat de chronologie ontbreekt, 'starten' ze dit weekend met de eerste wedstrijddag van Robin Haase en Kiki Bertens. "De loting voor Robin Haase is in ieder geval niet heel positief uitgevallen", doelt Frank op het treffen met David Goffin. Erik richt zijn pijlen dan ook volledig op Kiki Bertens. "Ik denk dat ze de finale gaat halen op Roland Garros, maar ik zeg dat zachtjes. De druk moet niet teveel op haar worden gelegd."

Voorgerecht: Champions League finale

De finale van aanstaande zaterdagavond wordt door Frank omschreven als 'een soort carpaccio met Parmezaanse kaas, met pesto erop en een klein beetje basilicum, op een bedje van perentapenade.' Hoewel Erik vraagtekens zet bij de omschrijving van de finale, weet hij wel wie er gaat winnen. "Liverpool gaat winnen van Real Madrid." Dat heeft alles te maken met de trainer. "Die Jürgen Klopp is nou een mooi voorbeeld van een Duitser, als dit de jaren '80 waren geweest, dan hadden wij met z'n allen gezegd: die deugt niet, dat is een engerd. (...) Maar nu is het 2018 en zeggen we: zo'n kerel! Super!" De heren zijn het erover eens dat de beste voetballer van de wereld bij Liverpool speelt: Mo Salah. Volgens Frank en Erik mag hij, ondanks dat hij middenin de Ramadan zit, wel nog wat eten. "Een paar dadels. 'Die doet hij in zijn sokken, achter de scheenbeschermers en dan neemt 'ie af en toe een dadel."

Hoofdgerecht: De Giro D'Italia

De mannen beginnen net over de hoeveelheid spanning en zin die ze hebben in het slotweekend van de Giro als er iets bijzonders gebeurt. "Moet je zien wat er langskomt! Een roze tram. Weet je wat dat betekent? Tom Dumoulin in het roze!" En alsof het een teken van boven is, zijn de heren overtuigd van een Giro-zege van Dumoulin. Ze kunnen daarom niet wachten tot hij weer op zijn fiets zit en begint aan de laatste etappes in Italië. "Ik kan me er zo op verheugen. Ik heb gewoon kriebel in de buik."

Nagerecht: GP van Monaco

Het laatste hoogtepunt van de menukaart is de Grand Prix van Monaco. Omschreven als een 'profiterole met een beetje poedersuiker erop'. Op de vraag wat Max gaat doen, zijn de heren opnieuw overtuigd van Nederlands succes. "Hij gaat winnen!"

Bureau Sport Radio

Elke vrijdagmiddag tussen 13.30 en 14.00 geven Frank Evenblij en Erik Dijkstra op geheel eigen wijze hun kijk op de afgelopen sportweek. Ook blikken ze vooruit op het weekend dat komen gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie