FC Utrecht zet Ajax een voet dwars: 0-1 in Amsterdam

2. FC Utrecht zet Ajax een voet dwars: 0-1 in Amsterdam

In de Johan Cruijff ArenA heeft FC Utrecht een matig Ajax aan de kant gezet. In de 77e minuut maakte Django Warmerdam de enige goal van de wedstrijd.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat er een ander Ajax in het veld stond als afgelopen week tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Besiktas. Het was veel slordiger. Daardoor had het grote moeite met een zuigend, irritant FC Utrecht.

Na een kwartier leek het er even op dat Ajax de teugels wat meer aan trok. Spits Sébastien Haller lukte het niet om de bal van een meter of vijf van de goal tussen de palen te krijgen. Opvallend was ook dat er in de eerste helft meer corners waren voor de bezoekers uit Utrecht dan voor de ploeg van Erik ten Hag.

Het was aan doelman Maarten Paes te danken dat het vlak na rust 0-0 bleef. Twee keer keerde hij een inzet van Haller. Ajax bracht Antony, Davy Klaassen en Daley Blind in voor iets meer dan een half uur. Klaassen kopte de bal direct op het dak van het doel.

Toen viel de goal. Back Warmerdam stoomde op en kon vrij uithalen. Remko Pasveer kon niet bij de bal, waardoor de Utrechters mochten juichen. FC Utrecht verdedigde de voorsprong met man en macht, ook tijdens de vijf minuten extra tijd. Soms leek het of Utrecht op hun laatste benen liep. Verder dan een bal over van Mohamed Daramy kwam Ajax niet meer.

Andere wedstrijden
Tegelijkertijd won AZ op bezoek bij Cambuur Leeuwarden met 1-3. Om 16.45 uur spelen Vitesse en Feyenoord tegen elkaar. PSV is om 20.00 uur aan de beurt, thuis tegen Sparta Rotterdam.