NOS

PSV in ieder geval tijdelijk koploper na zege op Fortuna

2. PSV in ieder geval tijdelijk koploper na zege op Fortuna

In afwachting van de wedstrijd van Ajax van vanavond heeft PSV de koppositie in de Eredivisie in handen. De ploeg van Roger Schmidt had vooral in de tweede helft weinig moeite met Fortuna Sittard: 1-4.

Het duel in Sittard kende een valse start. Fakkels vanuit het uitvak zorgden voor dermate veel rook dat de wedstrijd een moment werd stilgelegd. Het door blessures geteisterde PSV had tegen Fortuna nog meer medische pech. Rechtsback Jordan Teze viel na een kwartier geblesseerd uit met last aan de hamstring. Zijn vervanger was Ritsu Doan. De Japanner bracht de Eindhovenaren zo'n twintig minuten later op voorsprong. Doan zette de aanval zelf op en kon van dichtbij binnen schieten.

Kinderlijk eenvoudig

In die fase zat Fortuna er telkens fel op. PSV had even moeite om de bal in de ploeg te houden. De grootste kans voor de Limburgers was voor Deroy Duarte, die naast schoot. Ook de tweede invaller bij PSV vond na de rust het net. Bruma bleef kalm en schoof onder keeper Yanick van Osch door (0-2). Kinderlijk eenvoudig liep PSV uit naar 0-3. Marco van Ginkel had de keus uit vijf spelers in het blauw. Via Carlos Vinícius kwam de bal bij Ibrahim Sangaré en die knalde in het Limburgse doel.

Tegengoal

Een kleine tegenvaller, ook in de tweede helft, voor PSV. Tijjani Noslin dribbelde om Joël Drommel heen. Zijn voorzet kwam via de paal bij André Ramalho, die de bal onfortuinlijk in eigen doel werkte. Geen groot probleem voor een veel sterker PSV, dat in de laatste minuten via de tweede van Bruma uit liep tot 1-4.

Om 16.45 uur twee wedstrijden in de Eredivisie: Feyenoord-AZ en Vitesse-FC Utrecht. Beide duels zijn rechtstreeks te volgen in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1. De ontmoeting Ajax-Go Ahead Eagles begint om 20.00 uur.