Sport
NOS

'Prestigieus duel met Duitsland tactisch erg interessant'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Prestigieus duel met Duitsland tactisch erg interessant'

Het Nederlands Elftal moet vanavond aan de bak tegen Duitsland. De EK-kwalificatiewedstrijd in de Johan Cruijff Arena is belangrijk voor het gevoel. "Als je vandaag wint, dan weet je bijna zeker dat je geplaatst bent."

Voetbalcommentator Arno Vermeulen weet dat Nederland bij verlies weleens zou kunnen zakken in de stand, aangezien het de volgende speelrondes minder wedstrijden speelt. "Dan zouden we over een tijdje zomaar vijfde kunnen staan in de poule. Dat voelt heel vervelend", omschrijft Vermeulen.

De commentator verwacht dat het elftal van Ronald Koeman met dezelfde elf aan de aftrap zal verschijnen als tijdens het duel met Wit-Rusland. Dus met Denzel Dumfries op de rechtsbackpositie. "We verwachten zeker Marten de Roon in het elftal. Tactisch krijgt hij de rol om de Duitse spelmaker Toni Kroos te elimineren." De enige wijziging is dat Quincy Promes speelt in plaats van Steven Bergwijn.

De kwalificatiewedstrijd is tactisch interessant, omdat de Duitsers zoekende zijn. Bondscoach Joachim Löw probeert een nieuwe start te maken, zonder ervaren spelers als Thomas Müller, Jerome Boatang en Mats Hummels. Afgelopen week speelde onze oosterburen met 1-1 gelijk tegen Servië. "Het zou zomaar kunnen dat er zeven á acht wijzigingen zijn", denkt Vermeulen.

"De coach weet nog niet precies wat zijn beste team is. Maar de gedachte is dat hij weer met drie centrale verdedigers zal gaan spelen, net als vorig jaar in Gelsenkirchen toen Duitsland bijna de gehele wedstrijd de bovenliggende partij was."

Tactische strijd verwacht tussen Nederland en Duitsland.mp3

De wedstrijd is live te beluisteren in de uitzending van NOS Langs de Lijn, die begint om 20.00 uur. Het commentaar komt van Jeroen Grueter en Arno Vermeulen.

Ster advertentie
Ster advertentie