Sport
NOS

Ranomi Kromowidjojo boekt eerste gouden succes op vlinderslag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Ranomi Kromowidjojo boekt eerste gouden succes op vlinderslag

Op haar laatste individuele race voor de Olympische Spelen heeft Ranomi Kromowidjojo zich verzekerd van het Europese goud op de 50 meter vlinderslag. Op het sprintnummer, dat niet op het olympische programma staat, tikte 'Kromo' aan in 25,30.

Het was de eerste keer dat Kromowidjojo een internationale titel won op de 50 meter vlinderslag, op de lange baan. Landgenote Maaike de Waard kwam in dezelfde race uit op de vijfde plaats.

Het was de tweede gouden EK-medaille die de 30-jarige Kromowidjojo in Boedapest veroverde. Eerder was ze in 23,97 ook al de snelste op de 50 vrij, het onderdeel waarop ze tijdens de Spelen van 2012 in Londen goud won.

Op de 50 meter vrije slag bij de mannen viel Thom de Boer net buiten de prijzen. Het was honderstenwerk. De Boer eindigde als vierde. Op de 4x100 meter vrije slag voor vrouwen behaalde het Nederlands team ook de vierde plaats.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie