Sport

Mis niks van de 33e Eredivisie speelronde op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mis niks van de 33e Eredivisie speelronde op NPO Radio 1

Een drukke dag in de Eredivisie vandaag: om 14.30 uur komen alle ploegen tegelijkertijd in actie op de een na laatste speeldag van het seizoen. NOS Langs de Lijn is er uiteraard bij en zendt van 14.00 tot 17.00 uur live uit, zodat je er niets van hoeft te missen.

De spanning is in de kelder van de Eredivisie nog steeds om te snijden. Met nog twee wedstrijden te gaan staan degradatiekandidaten Willem II, FC Emmen, ADO Den Haag en VVV Venlo op slechts drie punten verschil van elkaar. Door de comeback van FC Emmen, en de overwinningen van ADO op Feyenoord en PEC Zwolle, maken alle vier de ploegen nog kans op handhaving.

De nummer 17 en 18 zijn dit seizoen direct veroordeeld tot degradatie, de nummer 16 zal zich moeten bewijzen in de play-offs. De ploegen hebben het ieder nog in eigen hand en zijn er dus aan gelegen de komende wedstrijden met een overwinning af te sluiten.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

Donderdag 13 mei:
14:30 Heracles - Feyenoord
14:30 Fortuna - Vitesse
14: 30 RKC - Twente
14:30 Sparta - Utrecht
14:30 Emmen - Heerenveen
14:30 ADO - Willem II
14:30 Ajax - VVV
14:30 PSV - PEC
14:30 Groningen - AZ

Ondertussen is er ook een verhitte strijdt bezig om Europees voetbal voor volgend seizoen. Door het verlies in de Klassieker is de vierde plek voor Feyenoord zo goed als uit zicht verdwenen. Het gat met Vitesse is vijf punten, met nog twee wedstrijden te gaan.

Plek acht, momenteel bezet door Sparta Rotterdam, is de laagste plek die recht geeft op de play-offs voor Europa. Met een gelijk aantal punten, maar een beter doelsaldo, houdt Sparta momenteel Heracles onder zich. Ook Fortuna (op 2 punten), Heerenveen (op 3 punten) en zelfs FC Twente (op 4 punten) dromen nog van de playoffs.

Gesmolten schaal

Landskampioen Ajax heeft een bijzonder besluit genomen na het behalen van de titel. Omdat dit seizoen zonder publiek tóch aan de fans te schenken, besloot de Amsterdamse club de schaal om te smelten in 42.000 kleine sterren. Voor elke seizoenkaarthouder één.

"De fans hebben hiermee een tastbare herinnering aan dit seizoen en zo zijn ze op een unieke manier betrokken bij het kampioenschap", aldus directeur Edwin van der Sar.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister van 14.00 tot 17.00 uur naar NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie