Sport
MAX

Beitske Visser denkt dat ze de Formule 1 niet gaat halen

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Beitske Visser denkt dat ze de Formule 1 niet gaat halen

Autocoureur Beitske Visser geldt als de beste vrouwelijke coureur van Nederland en wordt gezien als een groot talent. Toch denkt Visser dat dat niet genoeg zal zijn voor een zitje in de koningsklasse van de autosport, de Formule 1.

Dat zei Visser zondag op De Perstribune van MAX. "Het kost allemaal zoveel geld. De Formule 2, de klasse ervoor, kost al 2 miljoen voor een seizoen", zegt Visser. Dat maakt het voor haar lastig om die stap te kunnen maken, terwijl ze zelf denkt dat ze wel goed genoeg is voor de koningsklasse van de autosport.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

W-series

Visser reed het vorige seizoen in de W-series, een speciale raceklasse voor vrouwen. Dit jaar gaat die vanwege het coronavirus niet door. Daar heeft Visser begrip voor. "Bij de mannen is gewoon meer budget." Daarom heeft ze zich de afgelopen periode vooral beziggehouden met online-racen, oftewel sim-racen. "Daar ben ik nog wel zenuwachtiger voor dan voor een echte race", zegt Visser.

Ze kijkt wel weer uit naar het echte racen wat ze dit jaar nog wel verwacht te doen voor BMW. "Het hele gevoel, de snelheid, constant jezelf verbeteren", zegt Visser. Dat geeft volgens haar de kick.

Max Verstappen

Totdat ze zelf weer kan racen zal ze de Formule 1 fanatiek volgen die zondag zijn eerste race beleeft. Of Max Verstappen wereldkampioen wordt durft ze niet te zeggen, maar Visser heeft vertrouwen in een goed seizoen. "De snelheid is er".

Ster advertentie
Ster advertentie