EONOS

Oranje verslaat stug Estland met ruime cijfers in EK-kwalificatie

2. Oranje verslaat stug Estland met ruime cijfers in EK-kwalificatie

Het Nederlands elftal heeft op weg naar het Europees kampioenschap van 2020 een eenvoudige 4-0 overwinning geboekt op Estland.

Oranje kreeg alle ruimte om te combineren tegen de defensieve Esten, maar creëerde weinig grote kansen. Het scoorde wel vier keer: Ryan Babel maakte twee goals, Memphis Depay en Georginio Wijnaldum scoorden ook.

De tactiek van Estland was vanaf de eerste minuut in vier woorden samen te vatten: zo lang mogelijk tegenhouden. Oranje kon de bal naar hartenlust rondspelen op de Etste helft, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet in de openingsfase.

Twee snelle uitbraken van de thuisploeg zorgden voor schrikmomentjes, voordat Babel Oranje op de verdiende voorsprong zette. Na een dik kwartier kwam hij voor zijn verdediger en werkte een voorzet van Blind handig in het doel.

De goal veranderde weinig aan het spelbeeld. Nederland maakte er een lange rondo, waarin het niet door de verdediging te wist breken. Wijnaldum kwam met een gestopte kopbal nog het dichtst bij het tweede doelpunt.

Vlak na rust kopte Babel een voorzet van Depay fraai binnen, waarna een stunt van Estland definitief uit zicht verdween.

De Esten bleven zich terugtrekken op eigen helft en Oranje bleef combineren, maar het duurde lang voordat de score verder opliep. Memphis Depay tekende een kwartier voor tijd voor de 3-0. Een lange bal van Matthijs de Ligt kwam aan bij Depay, die de bal aannam, klaar legde en fraai in de verre hoek krulde.

De EK-kwalificatie gaat volgende maand verder. Op donderdag 10 oktober speelt Oranje in De Kuip in Rotterdam tegen Noord-Ierland, drie dagen later neemt het Nederlands elftal het in Minsk op tegen Wit-Rusland.