Sport
NOS

Scherpen opgeroepen voor Oranje: 'Makkelijkste keuze'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Scherpen opgeroepen voor Oranje: 'Makkelijkste keuze'

Het oproepen van doelman Kjell Scherpen is volgens Kees Kwakman een logische keuze. Dit zegt de oud-voetballer in het Sportforum van Langs de Lijn en Omstreken. "Jay Gorter is weer terug bij Jong Oranje en het is niet verkeerd voor de toekomst."

De 22-jarige Scherpen, die onder contract staat bij Brighton & Hove Albion, is eerste doelman bij Jong Oranje en vervangt derde doelman Tim Krul bij het 'grote' Oranje. Morgen speelt Jong Oranje, dat bijna zeker is van deelname aan het EK, tegen Jong Gibraltar. Kwakman: "Dan kan je ook wel zonder keeper spelen."

Daarnaast zegt Kwakman dat andere Nederlandse keepers op vakantie zijn. Doordat Scherpen al in Zeist is, zou dit volgens Kwakman de makkelijkste keuze zijn.

Bekijk hieronder het fragment, waarin het ook gaat ook over Jerdy Schouten (die net als Scherpen voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal zit).

Kees Kwakman, voormalig tennisster Kristie Boogert en Jan Roelfs praten ook nog over andere "Oranjezaken", Rafael Nadal, atletiek en Tom Dumoulin.

Beluister hier het hele sportforum via de podcast.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie