Sport
NOS

Luister Nederland-Verenigde Staten live op NPO Radio 1

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister Nederland-Verenigde Staten live op NPO Radio 1

Na twee overwinningen en een gelijkspel in groep A staat Nederland in de achtste finales van het WK. Het team van bondscoach Van Gaal stuit in de knock-outfase op de Verenigde Staten. De Amerikanen eindigden na winst tegen Iran (1-0) op de tweede plaats achter groepswinnaar Engeland in groep B. Je volgt de vierde wedstrijd van Oranje op het WK live in NOS Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Door een simpele zege op gastland Qatar (2-0) is het Nederlands Elftal als poulewinnaar geëindigd in groep A. Voor de vijfde keer op rij wist Oranje ongeslagen de groepsfase van een WK te doorstaan. De man in vorm is Cody Gakpo, die in alle groepswedstrijden de score voor Oranje wist te openen. Na Neeskens (1974), Bergkamp (1994) en Sneijder (2010) is Gakpo de vierde Nederlander die drie WK-wedstrijden op rij heeft gescoord.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Team USA jong en getalenteerd

Ook de Verenigde Staten zijn ongeslagen de poulefase doorgekomen. Net als Nederland kreeg de VS in drie groepswedstrijden maar één doelpunt tegen. De ploeg van coach Gregg Berhalter is opvallend jong, want met een gemiddelde leeftijd van 25,6 jaar aan het begin van het WK is de VS het één-na-jongste team. Met de 23-jarige Tyler Adams hebben de Amerikanen de jongste aanvoerder van het toernooi.

#262 - 'Nederland is aan zijn stand verplicht om te winnen van USA' - NOS Voetbalpodcast

Luister Oranje op NPO Radio 1

Weet Oranje ten koste van Team USA de kwartfinale te halen? Op NPO Radio 1 luister je zaterdag vanaf 15:00 uur naar de voorbeschouwing op de wedstrijd. Daarna zal het duel tussen Nederland en de Verenigde Staten vanaf 16:00 uur live worden uitgezonden in NOS Langs de Lijn. Ook de nabeschouwing is te volgen op NPO Radio 1 tot 19:00 uur.

Het WK Wegkijken

In de podcast Het WK Wegkijken (HUMAN) onderzoeken journalisten en voetballiefhebbers Clairy Polak en Hugo Borst de schaduwkanten van het WK voetbal 2022.

Luister de podcast via NPO Radio 1 en andere podcast-apps.

Ster advertentie
Ster advertentie